„Maxima“ plečia savitarnos kasų tinklą

Prekybos tinklas „Maxima“ tęsia savitarnos kasų tinklo plėtrą. Šiandien trijose „Maxima“ prekybos centruose Marijampolėje, Kaune ir Panevėžyje šalia įprastų mokėjimo kasų pradėjo veikti 18 naujų savitarnos kasų. Iš viso 2016 metais „Maxima“ parduotuvėse planuojama įrengti 144 savitarnos kasas.

„Maximos“ atstovai teigia, kad pirkėjai noriai naudojasi savitarnos kasomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Maximos“ atstovai teigia, kad pirkėjai noriai naudojasi savitarnos kasomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 12:33 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:14 AM

„Nuolat stebime mūsų klientų pirkimo įpročius ir stengiamės užtikrinti, kad apsipirkti parduotuvėse jiems būtų patogu, paprasta, čia jie negaištų laiko. Rezultatai patvirtina, kad investicija pasiteisina: pirkėjai noriai ir aktyviai naudojasi šiomis kasomis atsiskaitydami už pirkinius – parduotuvėse, kur jos įrengtos, kasomis naudojasi maždaug penktadalis visų mūsų klientų.“ – pranešime spaudai teigia „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Nuo šiandien „Maxima“ pirkėjai atsiskaityti už pirkinius savitarnos kasose galės ir Kaune, Marijampolėje ir Panevėžyje. Kiekviename iš trijų prekybos centrų greta įprastų mokėjimo kasų įrengta po 6 savitarnos kasas. Visose savitarnos kasose pirkėjai gali pasirinkti norimą – lietuvių, anglų ar rusų – kalbą.

Be šiandien įrengtų 18 savitarnos kasų „Maxima“ šiemet dar įrengs 108 savitarnos kasas 19 „Maxima“ parduotuvių. Iš viso per 2016 metus prekybos tinklas „Maxima“ planuoja įrengti 144 savitarnos kasas 25 tinklo parduotuvėse.

Bendros investicijos į šias kasas šiemet sieks 2 mln. eurų.

Šiuo metu jau savitarnos kasose ten, kur jos įrengtos, jau atsiskaito maždaug penktadalis visų klientų. Auga ir krepšelio vertė, o tai rodo, kad savitarnos kasas renkasi netgi tie klientai, kurie į parduotuvę užsuka didesniam apsipirkimui.

Bendrovės „Maxima LT“ duomenimis, įrengti vieną savitarnos kasą kainuoja vidutiniškai 14 tūkst. eurų. Priklausomai nuo parduotuvės dydžio, šalia įprastų kasų pasirinktose parduotuvėse atsiras po 4 arba 6 savitarnos kasas. Savitarnos kasų skaičius parenkamas, atsižvelgiant į parduotuvių klientų srautus.

Aktyvi „Maxima“ savitarnos kasų plėtra pradėta pernai – per metus įrengtos 54 pirkėjams patogios kasos, į kurias prekybos tinklas investavo apie 800 tūkst. eurų.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 234 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.