Verslininkas: „Lietuva nebėra pigios darbo jėgos šalis“

„Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ viešėjęs verslininkas Tomas Šamrovas teigė, kad fakto, jog pats vos sulaukęs trisdešimties yra dviejų gamyklų savininkas, nesureikšminantis: „Nepavadinčiau karjeros stulbinančia, daug ką reikia padaryti, tobulėti. Kaip ir visiems jauniems žmonėms norisi ko nors siekti. Visuomet buvau verslus, bet atėjo laikas, kai leidau sau išeiti iš komforto zonos ir mečiau samdomą darbą.“

Makulatūros perdirbimas padėjo lietuviui įkurti sėkmingą verslą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Makulatūros perdirbimas padėjo lietuviui įkurti sėkmingą verslą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 6:53 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:40 PM

Anot jo, dažnai jaunimą nuo savo verslo idėjų atbaido tai, jog reiki prisiimti atsakomybę, investuoti savo laiką, išteklius: „Jauni žmonės, norėdami imtis verslo, turi prisiimti įsipareigojimus, turėti idėją ir kelią, kaip bus dirbama. Dabar dažnai nenorima atsisakyti komforto. Norima gyventi užtikrintai, viską suplanavus. Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, bet jei nerizikuosi, nedirbsi daugiau, tai nieko daugiau ir neturėsi“, – kalbėjo verslininkas.

T.Šamrovas teigė sau mokantis nedidelę algą ir, vos įmonės tapo pelningos, neskubėjęs pirkti prabangaus automobilio: „Verslui turi atiduoti viską, ką gali – tiek kalbant apie darbą, tiek apie kapitalo judėjimą. Kai verslas įsisuka, procesai ima vykti greičiau, tampa paprastesni, atsiranda galimybė įgyti tam tikrą konkurencinį pranašumą.“

Anot jo, jauni žmonės dažnai nori greito rezultato ir mažos rizikos, tai atbaido juos nuo idėjos imtis savo verslo. „Lietuva kuo toliau, tuo mažiau yra pigios darbo jėgos šalis. Negali kurti verslo pigios darbo jėgos pagrindu, nes ateina žmonės, padirba ir išeina, o kiti ateina, atsineša savo idėjų, dirba“, – kalbėjo verslininkas.

Verslininkui priklauso gamyklos Lietuvoje ir Latvijoje. Jose – supirkta makulatūra perdirbama į termoizoliacinę medžiagą, kurią verslininkas sėkmingai parduoda Europos šalyse, Skandinavijoje. Įmonių apyvarta siekia daugiau nei 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.