„Ryanair“ turi gerų naujienų – atidaro naują oro bazę Vilniuje

Spalio pabaigoje „Ryanair“ atidarys naują bazę Vilniaus oro uoste, pranešė į Lietuvą atvykęs kompanijos komercijos direktorius Davidas O‘Brienas. Aviakompanija taip pat paskelbė apie naujas skrydžių iš Vilniaus oro uosto kryptis.

„Ryanair“ lėktuvais galima vykti į Airiją, Daniją, Angliją, Graikiją, Ispaniją, Italiją, Izraelį, Kiprą, Maltą, Norvegiją, Škotiją, Prancūziją ir Vokietiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Ryanair“ lėktuvais galima vykti į Airiją, Daniją, Angliją, Graikiją, Ispaniją, Italiją, Izraelį, Kiprą, Maltą, Norvegiją, Škotiją, Prancūziją ir Vokietiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Ryanair“ Vilniuje steigs savo oro bazę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Ryanair“ Vilniuje steigs savo oro bazę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė

Mar 15, 2016, 10:55 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:39 PM

Bazė Vilniaus oro uoste turėtų būti atidaryta jau šių metų spalio 30 d. Čia planuojama laikyti 2 lėktuvus, bus investuota apie 200 mln. dolerių.

„Vilniuje šiais metais planuojame išaugti 16 proc.“, – teigė D.O‘Brienas. Jis sakė, kad nauja oro bazė yra būtina aviakompanijos plėtrai. Liepą oro bazė buvo atidaryta Kaune.

„Tai du skirtingi miestai, du skirtingi oro uostai. Mes siekiame augimo visuose oro uostuose.“

Skraidyti iš Vilniaus labiau apsimoka

„Ryanair“ komercijos direktoriaus teigimu, šiuo metu kainodaros shema, su kuria susiduria aviakomanijos, yra palankesnė Vilniui: „Kaunas turi puikią infrastruktūrą, tačiau dėl tam tikrų valstybės ir kitų aviakompanijų veiksmų jis neturi keleivių, o be keleivių infrastruktūra netenka prasmės.“

Lietuva stengiasi paskatinti plėtrą visuose trijuose oro uostuose, bet D.O'Brienas mano, kad iš to daugiausia naudos turi Vilniaus oro uostas: „Kol kas viskas dar gerai, bet jeigu nebus pokyčių, gali būti, kad vis daugiau skrydžių bus perkeliama į Vilnių“.

Kaune bazė išliks, tačiau dalis lėktuvų bei skrydžių bus perkelta į Vilnių. Jau žinoma, kad  iš Kauno nebeskris „Ryanair“ lėktuvai į Birmingamą ir Maltą.

Kauno bazėje šiuo metu laikomi 2 „Ryanair“ lėktuvai. Vasaros sezono metu Kauno bazėje iki šiol buvo laikomi 3 „Ryanair“ lėktuvai.

D.O‘Brienas teigia dar nežinantis, ar visi trys lėktuvai šiemet grįš į Kauną.

„Tai priklauso nuo kainodaros Lietuvoje, kuri dabar yra keičiama. Šiuo metu mums labiau apsimoka kuo daugiau infrastruktūros perkelti į Vilnių“, – dar kartą pakartojo D.O‘Brienas.

Žiemos sezone – naujos kryptys

D.O‘Brienas taip pat pranešė apie žiemos sezono naujienas.

  Bus siūlomos dvi naujos kryptys. Iš Vilniaus nuo šios žiemos lėktuvai vieną kartą per savaitę vyks į Maltą ir tris kartus į Berlyną. Skrydžiai į Maltą yra perkeliami iš Kauno oro uosto, o kelionė į Berlyną – „Ryanair“ naujiena.

Taip pat siūlomi 3 nauji maršrutai į Birmingamą bei Londono Lutono bei Londono Stanstedo oro uostus. Iš viso žiemos sezono skrydžių tvarkaraštis Lietuvoje siūlys 23 maršrutus. Iš Vilniaus bus siūloma daugiau skrydžių į Milano Bergamo oro uostą (5 kartus per savaitę), iš Kauno dažniau – vieną kartą per dieną lėktuvai skris į Londono Lutono oro uostą.

Iš viso per 2016 m. „Ryanair“ planuoja pervežti daugiau kai 1,5 mln. klientų Lietuvoje ir išlaikyti 1,1 tūkst. darbo vietų.

Sausio mėnesį „Ryanair“ pradėjo siūlyti skrydžius ir į Palangos oro uostą. Į šį oro uostą dabar galima skristi iš Londono. D.O‘Brienas teigia, kad yra labai patenkintas šiuo sprendimu: “Tiesą sakant, nusprendę skraidyti iš Palangos, nesitikėjome, kad tai gali būti labai sėkminga. Bet mums sekasi puikai.“  

Šiuo metu pigių skrydžių bendrovė skaido iš visų trijų Lietuvos oro uostų. Įmonės lėktuvais galima vykti į Airiją, Daniją, Angliją, Graikiją, Ispaniją, Italiją, Izraelį, Kiprą, Maltą, Norvegiją, Škotiją, Prancūziją ir Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?