Žinia iš Kanų: Kauno regionas pateko tarp geriausiųjų Europoje

Kauno regiono ekonominis išsivystymas ir potencialas įvertintas tarptautiniu mastu. Įtakingo žurnalo „FDI Magazine“ sudarytame reitinge Kauno regionas pateko tarp geriausių mažųjų Europos ateities regionų ir buvo apdovanotas kategorijoje „ekonominis efektyvumas“.

Apdovanojimą atsiėmė Kauno miesto ir rajono vadovai.
Apdovanojimą atsiėmė Kauno miesto ir rajono vadovai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 1:28 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:22 PM

Kanuose (Prancūzija) šiuo metu vykstančioje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje MIPIM 2016 apdovanojimą atsiėmė Kauno miesto ir rajono vadovai.

„Žurnalo „FDI Magazine“ sudaromas reitingas yra vienas iš dviejų svarbiausių tokio pobūdžio reitingų pasaulyje. Kiekviena naujų rinkų investicijoms ieškanti pasaulinio lygio kompanija šį reitingą vertina kaip labai patikimą šaltinį. Tai, kad Kauno regionas pirmą kartą pateko į „FDI Magazine“ sudarytą reitingą, yra nepaprastai reikšmingas dalykas“, – tvirtino Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

„Kauno rajone įsikūrusioje Laisvojoje ekonominėje zonoje, netoliese esančiame tarptautiniame oro uoste ir prie magistralės Vilnius-Kaunas besikuriančiame logistikos parke pastaraisiais metais fiksuojamas didžiulis investicijų augimas. Tikime, kad patekimas į „FDI Magazine“ reitingą dar labiau paspartins šį procesą“, – teigė Kauno rajono mero pavaduotojas Kęstutis Povilaitis.

Plečiasi paslaugų centrų sektorius

Vis daugiau užsienio kompanijų atranda Kauną kaip patrauktų investicijoms miestą, kuriame gyvena ir dirba daug aukštos kvalifikacijos įvairių sričių specialistų.

Tai – „Callcredit“, „Intermedix“, „Bentley Systems“, „Jotron“ ir kt. Kauno aukštųjų mokyklų ruošiamų aukštos kvalifikacijos IT, inžinerijos ir kitų sričių specialistų plati pasiūla yra vienas iš pagrindinių faktorių, lemiančių užsienio kompanijų sprendimą čia kurti savo padalinius ir plėsti veiklą.

„Kaunas garsėja ne tik kaip Lietuvos IT ir mokslo centras, bet pastaruoju metu tapo paslaugų centrų buveine. Universitetų ir verslo bendradarbiavimas sukūrė talentingų, kvalifikuotų, daugiakalbių IT, finansų, verslo administravimo, matematikos ir kitų sričių specialistų klasę“, – sakė P. Mačiulis.

2014 ir 2015 metais Centrinės ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Kaunas buvo pripažintas geriausiu augančiu miestu paslaugų centrams. Įvertinimą lėmė augantis stambių paslaugų centrų skaičius mieste.

Investicijos auga

Kauno rajone įsikūrusioje Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) jau veikia 19 kompanijų, pritraukta 360 mln. Eur. investicijų, sukurta beveik 2 tūkst. naujų darbo vietų. Neseniai įkurtuves šventė „DPD Lietuva“, kurios siuntų rūšiavimo terminalas yra didžiausias ir moderniausias Baltijos šalyse. Netrukus savo veiklą turėtų pradėti „Pienas LT“.

Statoma šveicarų kapitalo šviestuvų gamykla, išmaniųjų telefonų techninis centras, vienkartinių popierinių puodelių gamykla „Peraltis“. LEZ turi didelį potencialą, nes kol kas išnaudota tik 10 proc. jos teritorijos.

Į priekį žengia Kauno rajone, Karmėlavos gyvenvietėje, įsikūręs tarptautinis oro uostas: čia veikia orlaivių aptarnavimo įmonė „FL Technics“, oro parkas, kuriama jungtis su LEZ. Pietų Afrikos Respublikos bendrovė „Global Aviation“ Kauno oro uoste pradėjo statyti naują orlaivių aptarnavimo centrą. 

Plečiasi ir prie magistralės Vilnius-Kaunas besikuriantis logistikos parkas, kuriame įsikūrė prekybos milžinės „Lidl“ logistikos centras. Šalia veikia Lietuvos pašto ir farmacijos įmonės „Limedika“ logistikos centrai. Prie magistralės Vilnius – Kaunas kitąmet turėtų iškilti „Fortum Heat“ jėgainė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.