„Geoterma“ mato potencialą ir biotechnologijos pramonėje

Gavusi leidimą geoterminį vandenį naudoti sveikatingumo reikmėms, „Geoterma“ milžinišką jo potencialą įžvelgia ne tik turizmo srityje, bet ir biotechnologijos pramonėje, skelbia „Verslo žinios“.

Iki šiol „Geoterma“ geoterminį vandenį naudojo tik šilumos gamybai.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Iki šiol „Geoterma“ geoterminį vandenį naudojo tik šilumos gamybai.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir Lrytas.lt inf.

Mar 18, 2016, 7:54 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:45 AM

Pernai dirbusi nuostolingai bendrovė iki šiol iš žemės gelmėse slypinčio vandens gamino tik šilumą.

„Geotermos“ direktorius Sigitas Petrauskas dienraščiui sakė, kad biotechnologijos srityje dirbama kartu su partneriais – Klaipėdos mokslo ir technologijų parku (KMTP), kurio komunikacijos vadovo Andriaus Sutniko teigimu, šiuo metu aktyviai ieškoma verslo modelio, kaip geoterminį vandenį panaudoti galėtų „Geoterma“.

KMTP kartu su „Geoterma“ ir dar 18 tarptautinių partnerių dalyvauja Europos regioninio plėtros fondo finansuojamame trejus metus truksiančiame projekte, tirsiančiame jūrinių resursų panaudojimas biotechnologijų srityje.

„Kartu su partneriais analizuosime tris galimus verslo modelius. Tirsime, kokio tipo bakterijos ir dumbliai, naudojami biotechnologijose, galėtų funkcionuoti šiame vandenyje. Taip pat geoterminiame vandenyje mėginsime auginti krevetes, skirtas biotechnologinių produktų gamybai“, – teigė A. Sutnikas.

Balandžio pradžioje Klaipėdoje laukiama mokslininkų iš Vokietijos, kurie iš gręžinių paims vandens mėginius, nes eksperimentai su bakterijomis ir dumbliais vyks Vokietijoje ir „Suomijoje. Akvakultūros technologiją krevetėms auginti numatyta įrengti „Geotermoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.