Atleidimų banga „Vilniaus vandenyse“: klausimai be atsakymų

Kodėl viskas vyksta būtent taip? Šiandien, penktadienį, Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Vilniaus vandenys“ tvyrojo sunkiai nusakomas nerimas, ir šis klausimas skriejo iš lūpų į lūpas.

„Vilniaus vandenyse“ – nerimo dienos.
„Vilniaus vandenyse“ – nerimo dienos.
„Vilniaus vandenų“ vandens kokybės tyrimų laboratorija. Šiuo metu ir joje – tuščia,<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
„Vilniaus vandenų“ vandens kokybės tyrimų laboratorija. Šiuo metu ir joje – tuščia,<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audrė Srėbalienė

Mar 18, 2016, 3:08 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 8:30 AM

Artėjant darbo dienai link pabaigos, žmonės vis dar kalbėjo apie tą patį: „Jei įmonė taip blogai dirbo, kodėl iki šiol nieko nedarė 99 proc. akcijų turinti jos savininkė – Vilniaus savivaldybė?“

Kovo 18-ąją visi įmonės darbuotojai, kurių – per tūkstantį, gavo atleidimo lapelius. Visi, išskyrus naująjį direktorių Aidą Ignatavičių. Ir visi, lyg būtų žmonės iš gatvės, iš naujo rašė gyvenimo aprašymus (CV) tam, kad galėtų pretenduoti į savo darbo vietą.

Vis dėlto neišvengiamai bus tokių, kurie nebeteks darbo. Esą, atleidimų banga į gatvę išneš apie 200 žmonių. Kiek ir kada bus sumokėta atleistiesiems kompensacijų?

Į šį klausimą darbuotojai taip pat nesulaukė atsakymų.

Keistai darbuotojams atrodo ir tai, kad įmonės audito ataskaitos yra visiškai nuvertintos. O jose juk surašyta ne tik tai, kas buvo bloga, bet ir tai – kas gera. Kodėl jų iki šiol atidžiai neperskaitė įmonės savininkė?

Bet net ir tokioje baisokoje situacijoje žmonės neiškenčia į delną nusijuokę matydami, kaip po įmonę blaškosi naujasis gamybos direktorius, nieko nesuprasdamas, tarkim, apie nuotėkų valymą.

Juos glumina ir tai, kad „Vilniaus vandenų“ interneto svetainėje kybo skelbimai, kuriuose nurodyta, kad įmonė ieško skyrių vadovų.

„Jaučiamės taip, tarsi būtų prasidėjusi okupacija, – kalba darbuotojai. – Ar visose įmonėse būtent taip vyksta reorganizacija?“

Apie tai, kad planuojama įmonės reorganizacija, gandai sklandė seniai. Bet visa tai dabar prasidėjo, ir – gana drastiškai.

Esant tokiai įtampai, netrūksta ir sąmokslo teorijų. Kalbama, jog tokios permainos sumanytos tam, kad būtų galima privatizuoti įmonę.

Portalui lrytas.lt “Vilniaus vandenys“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas yra sakęs, kad tiesiog išmušė laikas įmonės pertvarkai.

„Įmonė yra pertvarkoma, nes būtina, kad jos veikla pagaliau būtų efektyvi, ir klientams nereikėtų taip brangiai mokėti už vandenį. Ir kad tas tarifas ateityje nebedidėtų. Beje, ankstesnė įmonės vadovybė tai jau buvo suplanavusi.

„Vilniaus vandenyse“ šiuo metu dirba apie 950 žmonių, iš jų apie 200 – administracijoje. Tad naujasis vadovas su savo komanda parengė reorganizacijos planą.

Todėl pokyčiai vyks, ir ne tik personalo srityje, bet ir kitose – skaidrumo, viešumo srityse, bus naikinamos ir „pilkosios zonos“. Viskas šioje įmonėje bus padaryta vadovaujantis aukščiausiais vadybos standartais. Svarbu, kad klientai gautų paslaugą – vandens tiekimą – už tinkamą, neišpūstą kainą“, - sakė D.Nedzinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.