„Lietuvos energija“ pradės tyrimą dėl Karalienės Mortos mokyklos

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“, reaguodama į LR Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas, pradeda vidinį tyrimą dėl sudarytos sutarties tarp UAB Karalienės Mortos ir grupės valdomos UAB „NT Valdos“. Vidinio tyrimo metu bus įvertintos visos sandorio aplinkybės.

Vertiname grėsmes grupės reputacijai ir siekiame visiško aiškumo. Akivaizdu, kad sudaryta sutartis nebegali būti vykdoma, o atlikus tyrimą ir įvertinus rezultatus bus priimti atitinkami sprendimai“, – teigia Dalius Misiūnas.<br>P.Lileikio nuotr.
Vertiname grėsmes grupės reputacijai ir siekiame visiško aiškumo. Akivaizdu, kad sudaryta sutartis nebegali būti vykdoma, o atlikus tyrimą ir įvertinus rezultatus bus priimti atitinkami sprendimai“, – teigia Dalius Misiūnas.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 3:46 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:07 PM

„Lietuvos energijoje“ laikomės aukštų skaidrumo standartų, todėl kylant abejonėms dėl vienos iš grupės įmonių sudaryto sandorio teisėtumo ar pagrįstumo, priėmėme sprendimą visapusiškai ištirti „NT Valdose“ susidariusios situacijos aplinkybes, įmonės atliktus veiksmus ir priimtus sprendimus.

Vertiname grėsmes grupės reputacijai ir siekiame visiško aiškumo. Akivaizdu, kad sudaryta sutartis nebegali būti vykdoma, o atlikus tyrimą ir įvertinus rezultatus bus priimti atitinkami sprendimai“, – teigia Dalius Misiūnas, „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

„Lietuvos energijos“ tyrimui yra sudaryta speciali vidinio tyrimo komisija ir, pagal poreikį, bus pasitelkiami nepriklausomi ekspertai. Sudaryta tyrimo komisija bendradarbiaus ir su valstybinėmis institucijomis.

LR Seimas kovo 22 d. pavedė Valstybės Kontrolei atlikti valstybinį auditą, įvertinant „NT Valdų“ ir „Karalienės Mortos mokyklos“ 2015 m. rugsėjo 11 d. sudarytos preliminariosios sutarties dėl naujos mokyklos statybos Gervėčių g. 4, Vilniuje, teisėtumą bei ekonominį pagrįstumą. Anksčiau Seimo Antikorupcijos komisijos parlamentiniame tyrime pateikta išvada, kad dėl sutarties valstybė esą galėjo patirti žalą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.