Skaitytoją prajuokino darbo skelbimas: pareigos su „rimta“ alga

Turite aukštąjį išsilavinimą, puikius darbo kompiuteriu įgūdžius, vairuotojo pažymėjimą ir nuosavą automobilį? Puikiai mokate lietuvių kalbą ir turite patirties pardavimų darbo su grynaisiais pinigais srityse? Lietuvos paštas siūlo jums pavaduojančio pašto viršininko darbą Šiaulių rajone. Atlyginimas į rankas – 200 eurų.

Pašto viršininkui siūloma papildomai užsidirbti dirbant valytoju arba laiškininku.<br>D.Umbraso nuotr.
Pašto viršininkui siūloma papildomai užsidirbti dirbant valytoju arba laiškininku.<br>D.Umbraso nuotr.
Skaitytoją prajuokino, kad keliami tokie aukšti reikalavimai, o siūlomas atlyginimas – 200 eurų.<br>lrytas.lt nuotr.
Skaitytoją prajuokino, kad keliami tokie aukšti reikalavimai, o siūlomas atlyginimas – 200 eurų.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė

Mar 23, 2016, 12:10 PM, atnaujinta May 31, 2017, 8:36 PM

Jei nusprendėte, kad siūloma alga per maža, nesijaudinkite. Pavaduojančiam pašto viršininkui siūloma papildomai užsidirbti dirbant valytoju arba paštininku.

Į redakciją kreipėsi skaitytojas, kurį nustebino ir prajuokino toks Lietuvos pašto darbo skelbimas.

Viršininkas plius valytojas

„Nenuostabu, kad įmonė neranda darbuotojo, nes kelia sveiku protu nesuvokiamus reikalavimus su įdomiais privalumais ir „puikiu atlyginimu“ bei galimybe siūlomą atlyginimą „pasikelti“ dirbant 0,05 etato valytoju ir viršininko pavaduotojo darbą“, – rašoma laiške redakcijai.

Išties darbo pasiūlymas – mažų mažiausiai įdomus. Už viršininko pavaduotojo darbą 0,65 etatu (nors skelbime taip pat rašoma, kad tai visos dienos darbas) siūlomas bruto atlyginimas tesiekia 260 eurų per mėnesį, o reikalavimai, keliami būsimam darbuotojui, – tikrai nemenki.

Būsimasis pašto viršininko pavaduotojas turi turėti aukštąjį arba aukštesnįjį išsilavinimą, vairuotojo pažymėjimą ir nuosavą automobilį. Jis turi puikiai mokėti lietuvių kalbą ir turėti gerus darbo kompiuteriu įgūdžius. Pageidautina ir darbo patirtis, užsienio kalbos mokėjimas, bendravimo įgūdžiai.

Visa tai atrodo dar keisčiau, kai žmogui, norinčiam dirbti viršininko pavaduotoju, pasiūloma papildomai užsidirbti atliekant valytojo arba laiškininko darbus.

Kandidatų atsiranda

„Jau turime sulaukę nemažai CV į pavaduojančio pašto viršininko Šiaulių rajone pareigas“, – sakė Lietuvos pašto atstovas spaudai Tomas Bašarovas.

„Ieškomas darbuotojas, kuris pavaduotų atostogaujančius ar sergančius Šiaulių rajono paštų viršininkus. Ieškomas darbuotojas dirbs nedideliuose kaimo pašteliuose, kurie dirba vos po 2-4 val. per dieną. Juose darbo krūvis mažas, todėl ir pašto viršininkai dirba ne visu etatu“, – sakė T.Bašarovas.

Lietuvos paštas atlyginimus savo darbuotojams apskaičiuoja pagal jų darbo krūvį, todėl, T.Bašarovo teigimu, esant nedideliam darbo krūviui, darbuotojai dirba ir valytojo, ir paštininko darbus.

Taigi atlyginimas, kurį gaus būsimas pašto viršininko pavaduotojas, gali būti didesnis, nei nurodyta skelbime.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad paštų darbuotojams yra papildomai mokamas kintamasis darbo užmokestis už darbo kokybę bei rezultatinis priedas, kuris skaičiuojamas pagal apyvartą už prekių, spaudos prenumeratos leidinių pardavimus.

Taigi prie darbo užmokesčio paštų darbuotojai gauna priedus, kurie, atsižvelgiant į jų asmeninį indėlį, gali siekti iki 50 proc. ir daugiau darbo užmokesčio dydžio“, – sakė pašto atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.