A. Butkevičius pasiūlė „Samsung“ investuoti Lietuvoje

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su kompanijos „Samsung Electronics“ valdybos vicepirmininku Jay Y. Lee, su kuriuo aptarė investicijų galimybes Lietuvoje, praneša ELTA.

„Samsung Electronics“ vicepirmininkas Džėjus J. Li teigė besidomintis Lietuvos rinka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Samsung Electronics“ vicepirmininkas Džėjus J. Li teigė besidomintis Lietuvos rinka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Mar 24, 2016, 10:35 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:11 PM

„Lietuva yra patikima ir auganti rinka užsienio investicijoms. Mūsų šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas yra vienas sparčiausių Europos Sąjungoje (ES), o tarptautiniai reitingai kalba patys už save – Pasaulio banko kasmetinėje „Doing Business“ ataskaitoje Lietuva patenka tarp 20 pasaulio valstybių, kuriose sudaromos palankiausios sąlygos verslui kurtis“, – teigė Premjeras A. Butkevičius.

Pokalbio metu taip pat pažymėta, kad Lietuva pradėjo derybų dėl stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO) procesą. Tai, pasak Vyriausybės vadovo, sustiprins Lietuvos konkurencingumą tarptautinėse rinkose, o šalies ekonomika įgaus spartesnį pagreitį.

Susitikime A. Butkevičius akcentavo pažangiausius Lietuvos eksporto sektorius – 10 proc. viso pasaulio rinkos užimančius lazerius mokslui ir pramonei, biotechnologijų, baldų, maisto produkciją.

Pasak jo, investicijų patikimumą Lietuvoje įrodo tokios sėkmingai mūsų šalyje veikiančios kompanijos, kaip „Nasdaq“, „SEB“, „Western Union“, „Barclays“, „Danske Bank“ ir kt.

„Lietuvos lazerine įranga naudojasi garsiausi Europos, Amerikos ir Azijos universitetai, mokslo laboratorijos ir aukštųjų technologijų kompanijos, pavyzdžiui, NASA, CERN, Havajų observatorija, Kembridžo universitetas, „General Electric“, „Mitsubishi Heavy Industries“, LG“, – sakė Premjeras.

Samsung Electronics“ vicepirmininkas Džėjus J. Li teigė besidomintis Lietuvos rinka ir esąs suinteresuotas plėtoti bendradarbiavimą farmacijos, biomedicinos ir biotechnologijų srityse.

A. Butkevičius „Samsung Electronics“ viceprezidentui pasiūlė apsilankyti Vilniuje rugsėjį vyksiančioje didžiausioje regione gyvybės mokslų konferencijoje „Life Sciences Baltic“ ir plačiau pasidomėti šiose srityse esančiomis investicijų galimybėmis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.