Gynybos pramonei talkins „TOI-TOI“, „Vilrida“ ir „Alwark“

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociaciją (LGSPA) papildė dar trys nauji nariai – sanitarine įranga prekiaujanti „TOI-TOI Lietuva“, optinių sistemų gamintoja „Vilrida“ ir prekyba krovos bei specializuota technika besiverčianti įmonė „Alwark“.

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacija vienija per 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacija vienija per 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 11:12 AM, atnaujinta May 31, 2017, 1:18 AM

LGSPA direktorius Gintaris Šatkus sveikina naujuosius narius ir džiaugiasi, kad asociacija, vienijanti stipriausias gynybos ir saugumo pramonės sektoriaus įmones Lietuvoje, toliau auga ir didina savo gretas. Praėjusiais metais LGSPA papildė net 25 nauji nariai.

„Stiprėja ir auga ne tik asociacija, bet ir visas gynybos ir saugumo pramonės sektorius, kuris yra labai svarbus mūsų šalies ekonomikai. Prisidėti prie šio sektoriaus vystymosi yra vienas iš mūsų asociacijos tikslų – to siekiame skatindami savo narių paslaugų ir produkcijos eksportą, gynybos ir saugumo pramonės įmonių bei mokslo bendradarbiavimą, naujų technologijų diegimą“, – apžvelgė LGSPA direktorius G.Šatkus.

Sanitarine įranga aprūpina ir kariškius

Kovo mėnesį asociacijos nare tapusi didžiausiam pasaulyje sanitarinės įrangos nuomos koncernui „ADCO Group“ priklausanti „TOI-TOI Lietuva“ teikia platų spektrą paslaugų, be kurių neišsiverčia ir kariuomenė: nuo biotualetų iki konteinerių su dušais, drabužinėmis ar mobiliųjų tvorų.

„Pavyzdžiui, kariškiai rengia pratybas – jie pateikia kariškių buvimo vietos koordinates, kur turi atsirasti tam tikras kiekis sanitarinės įrangos su karštu ir šaltu vandeniu bei nuotekų utilizavimu. Na, o mūsų užduotis – įvykdyti reikalavimus bei užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę“, – sako „TOI-TOI Lietuva“ prezidentas Mindaugas Kiura.

Vadovas džiaugėsi, kad sanitarinės įrangos rinkos lyderė „TOI-TOI Lietuva“ jau keletą metų sėkmingai bendradarbiauja su Lietuvos kariuomene bei NATO pajėgomis. Grupės įmonės Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje taip pat turi daug patirties vykdant gynybos ir saugumo pramonės užsakymus.

„Vilrida“ gamins optinius prietaisus

LGSPA narių gretas neseniai taip pat papildė UAB „Vilrida“.

Šios įmonės pagrindinė veikla ilgą laiką buvo didmeninė prekyba elektros technika, energetikos gaminiais ir apsaugos sistemomis ES, Rusijos, Baltarusijos ir net Afrikos rinkose, tačiau prieš keletą metų įmonė ryžosi įgyvendinti ilgai puoselėtus planus ir pati pradėjo optinių prietaisų ir sistemų gamybą.

„Vilrida“ projektuoja, gamina ir surenka įvairius termovizorinius prietaisus, vaizdo stebėjimo kameras, įvarių dydžių ir sudėtingumo metalo ir plastiko detales, elementus. Be to, pernai įmonė savo gamykloje Šalčininkuose pradėjo gaminti sudėtingas optines sistemas, skirtas dirbti infraraudonųjų spindulių diapazone.

Tokius prietaisus ši įmonė pradėjo gaminti pirmoji Lietuvoje. Kaip sako „Vilridos“ vadybininkas Kiril Kovbasiuk, esama įvairių būdų, kaip jų gaminamus termovizorius, optinius ir optoelektroninius prietaisus panaudoti žvalgybai, apsaugai ar gynybai. Pasak K.Kovbasiuk, sukurtus naujus produktus įmonė išbando realiose sąlygose su kariuomenės atstovais, o tada tobulina, kol pasiekiamas geriausias rezultatas.

„Alwark“ tieks techniką

Tuo tarpu UAB „Alwark“ yra viena iš prekybos nauja ir naudota sandėliavimo, krovos, jūros ir oro uostų bei komunalinių paslaugų technika lyderių Lietuvoje, taip pat įmonė teikia technikos nuomos bei serviso paslaugas. Vienas įmonės išskirtinumų yra įvairių rūšių specializuota technika – medienos, antrinių žaliavų, uostų krautuvai, sniego valymo mašinos, oro uosto aptarnavimo technika, komunalinės mašinos ir kt.

„Alwark“ turi bendradarbiavimo patirties su Lietuvos, Estijos ir Latvijos kariuomenėmis – karinėms oro bazėms įmonė tiekė orlaivių aptarnavimo, aerodromų priežiūros, sunkiosios krovos technikos paslaugas.

„Taip pat esame išplėtoję didžiausią mobilaus serviso tinklą Lietuvoje, kuriam priklauso kvalifikuotą techninį personalą turinčios 22 serviso tarnybos“, – sakė „Alwark“ komercijos direktorius Julius Urbanavičius.

Šiuo metu LGSPA vienija per 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų. Į asociaciją susibūrusios žinomos Lietuvos ir užsienio bendrovės dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia oro, vandens ir sausumos karinio transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba ISTAR (žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo) bei rizikos valdymo srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.