Rusija vėl ketina stabdyti krovinių pervežimą į Lenkiją

Krovinių gabenimas tarp Rusijos

Kiek anksčiau šiemet krovinių pervežimas tarp Rusijos ir Lenkijos jau buvo nutrūkęs nuo vasario 1 dienos.<br>V.Balkūno nuotr.
Kiek anksčiau šiemet krovinių pervežimas tarp Rusijos ir Lenkijos jau buvo nutrūkęs nuo vasario 1 dienos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Apr 1, 2016, 11:01 AM, atnaujinta May 30, 2017, 9:52 PM

Derybos dėl naujų kvotų Gdanske prasidėjo ketvirtadienį. Lenkijos pareigūnai nebeturi jokių pretenzijų Rusijai transporto srityje, pabrėžia pareigūnas. Tiesa, vis dar nepavyko susitarti dėl leidimų, kuriuos abi šalys gali suteikti transporto bendrovėms, kiekio. „Vis dar išlieka tikimybė, kad mes nerasime abiem pusėms tinkamo sprendimo ir pervežimai laikinai gali būti sustabdyti“, – pareiškė N. Asaulas.

Šiuo metu krovinių pervežimas tarp abiejų šalių yra reguliuojamas remiantis iki balandžio 15 dienos galiojančiu susitarimu laikinai keistis leidimais, primena naujienų portalas RBK. Tiek Lenkija, tiek ir Rusija, – kiekviena gali suteikti transporto įmonėms iki 20 tūkst. leidimų.

Kiek anksčiau šiemet krovinių pervežimas tarp Rusijos ir Lenkijos jau buvo nutrūkęs nuo vasario 1 dienos. Šalys tuomet taip ir nesusitarė dėl kvotų skaičiaus. Transporto bendrovėms teko skubiai keisti krovinių pervežimo maršrutus, dalis jų nukrypo per Ukrainą. Laikinas susitarimas buvo pasiektas tik vasario pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.