Sandoris baigtas: KTU įsigijo kontrolinį ISM akcijų paketą

Kauno technologijos universitetas (KTU) užbaigė ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto kontrolinio akcijų paketo įsigijimo sandorį ir perėmė beveik 79 proc. akcijų kontrolę. Į pelningai veikiančio ISM, kuris, auditorių vertinimu, yra „sveika“ organizacija, akcijas KTU investavo beveik 3,5 mln. eurų nuosavų lėšų.

Į ISM akcijas KTU investavo beveik 3,5 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į ISM akcijas KTU investavo beveik 3,5 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 2:29 PM, atnaujinta May 30, 2017, 9:00 PM

Universitetai ir toliau savarankiškai vykdys savo veiklas, studentai įgis tos aukštosios mokyklos, kurioje studijuoja, diplomus.

Akcijų įsigijimo sutartis buvo pasirašyta 2015 m. gruodžio pabaigoje. Šių metų kovo 15 d. Konkurencijos taryba priėmė nutarimą, kuriuo leido KTU įsigyti kontrolinį ISM akcijų paketą.

Tikimasi, kad tarptautinį pripažinimą pelniusių lyderiaujančių universitetų partnerystė padės išnaudoti abiejų aukštųjų mokyklų potencialą ir stipriąsias puses, ir dar labiau garsinti jų vardus, kuriant tarpdalykines rinkos poreikius atliepiančias studijų programas, pritraukiant gabius Lietuvos ir užsienio studentus, dėstytojus, tyrėjus.

Valstybinių ir privačių aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas įvairiomis formomis – įprastas reiškinys Europoje ir JAV, siekiant kelti studijų ir mokslo kokybę, telkti pajėgas bendriems projektams, atverti naujas tyrimų ir studijų galimybes.

Akcininkai „susmulkėjo“

 Iki šiol pagrindinis ISM akcininkas buvo bendrovė „Inovacijų ir investicijų fondas“, kuri, įvykus sandoriui, lieka smulkiuoju akcininku. 

  Kitu smulkiuoju akcininku ir toliau lieka universiteto įkūrėja Norvegijos verslo mokykla „BI Norwegian Business School“.

 “ISM dėkoja buvusiam akcininkui už sklandų ir geranorišką bendradarbiavimą, kuris padėjo ISM ir toliau sėkmingai augti ir tapti konkurencingu savo srities lyderiu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Vidurio ir Rytų Europoje“, – teigė ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas.

Technologams – vadybos žinios „Pastebima, kad kvalifikuotiems technologijų specialistams dažnai trūksta vadybinių žinių. Todėl matome didelę paklausą integruotiems verslo ir technologijų studijų modeliams.

 Ilgalaikėje perspektyvoje tai – labai svarbu, kadangi turėdami kvalifikuotus, vadovauti galinčius specialistus tarptautinėse rinkose, būsime patrauklūs ir kaip technologiškai pažangių specialistų šalis. Todėl sveikiname naująjį akcininką – Kauno technologijos universitetą“, – sakė A. Chmieliauskas.

Taip pat tikimasi, kad bendradarbiavimas padės dar labiau garsinti universitetus, kuriant tarpdalykines, rinkos poreikius atliepiančias studijų programas, pritraukiant gabius Lietuvos ir užsienio studentus, dėstytojus, ir tyrėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.