Verslininkų skundas stabdo Kauno gatvių remonto darbus

[[ge:lrytas:lrytas:1491063]]

Apskųstasis reikalavimas – kad pretendentas laimėti turėtų darbo taikant modernias technologijas bei įrangą patirties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apskųstasis reikalavimas – kad pretendentas laimėti turėtų darbo taikant modernias technologijas bei įrangą patirties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2016, 5:22 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:01 PM

Apskųstasis reikalavimas – kad pretendentas laimėti turėtų darbo taikant modernias technologijas bei įrangą patirties. Todėl, savivaldybės nuomone, skundas yra nepagrįstas.

Finansavimą gatvių tvarkymui šįmet padidinusi Kauno miesto savivaldybė netikėto smūgio susilaukė iš bendrovės „Kamesta“. Ji apskundė teismui savivaldybės paskelbtą atvirąjį tarptautinį gatvių tvarkymo su „Remix“ aparatu konkursą. Kauno apygardos teismui pateiktame „Kamestos“ skunde nurodoma, kad šis reikalavimas yra perteklinis ir riboja dalyvių konkurenciją.

„Aparatas „Remix“ yra pats sudėtingiausias ir pavojingiausias kelininkų naudojamas įrenginys. Turime karčios patirties, kuomet su šia technologija dirbantiems kelininkams reikėjo po metų taisyti broką. Taip pat buvo Kaune atvejis, kai net ir patyrę kelininkai sugebėjo sudeginti šį aparatą. Todėl konkurso sąlygose numatytas reikalavimas rangovams turėti bent minimalios patirties yra ne tik logiškas, bet ir būtinas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak G.Petrausko, vien Lietuvoje yra mažiausiai 3 įmonės, turinčios tokią techniką ir darbo su ja patirties. O kadangi tai yra tarptautinis konkursas, todėl galimų konkurso dalyvių ratas išsiplečia dar labiau.

„Mes nenorime, kad Kaunas būtų bandymų poligonu, kuriame patirties neturinčios įmonės mokosi dirbti su technika ir vėliau taiso savo klaidas. Mums reikia patirties, kokybės ir gerų kainų. Esame pasiruošę į miesto gatves investuoti dar daugiau nei pernai, o darbus norime pradėti iškart. Dabar klausimas yra vienas, ar teismai gins miestiečius ir miesto interesus, ar prieštaringos reputacijos įmonei leis trukdyti mums dirbti?“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto savivaldybė apskundė teismo sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir pateikė 100 tūkst. eurų dydžio priešieškinį. Teismas savivaldybės prašymą turėtų nagrinėti artimiausiu metu, – teigiama savivaldybės atstovo Arnoldo Bukelio parengtame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.