TVF vadovė pakomentavo nutekėjusį pokalbį apie Graikijos skolas

Naujasis susitarimas dėl

Savo laiške C. Lagarde kategoriškai neigia, kad TVF mėgina daryti spaudimą Graikijai, norėdamas paspartinti reformas šalyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Savo laiške C. Lagarde kategoriškai neigia, kad TVF mėgina daryti spaudimą Graikijai, norėdamas paspartinti reformas šalyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Apr 4, 2016, 10:01 AM, atnaujinta May 30, 2017, 3:08 PM

„Mano nuomone, šiame derybų etape mes vis dar esame toli nuo aiškios programos, kurią galėčiau pateikti (TVF) valdytojų valdybai“, – teigiama Fondo tinklapyje publikuotame C. Lagarde laiške.

TVF vadovės laiške taip pat komentuojamas pokalbio, tariamai vykusio tarp aukštų Fondo pareigūnų, nutekėjęs įrašas, kuriame aptariamos Graikijos įsiskolinimų problemos.

Kaip rodo įrašas, pašnekovai svarstė būdus, kaip daryti spaudimą Graikijai, Vokietijai ir Europos Sąjungai, kad šios greičiau pasiektų susitarimą. Pateiktais duomenimis, vienas iš pokalbio dalyvių netgi neatmeta galimybės, kad gali tekti griebtis tam tikros kritinės situacijos, gal net nemokumo, norint pastūmėti puses kuo greičiau priimti sprendimą.

Savo laiške C. Lagarde kategoriškai neigia, kad TVF mėgina daryti spaudimą Graikijai, norėdamas paspartinti reformas šalyje.

„Aš ne kartą esu sakiusi, kad galime palaikyti tik realistiniais planais pagrįstą programą, kuri sėkmingai sugrąžintų Graikiją į augimo kelią, laipsniškai atkurdama jos kreditingumą“, – rašo TVF vadovė.

„TVF derybos paremtos pasitikėjimu, mes nenaudojame grasinimo metodų ir nebendraujame per informacijos nutekėjimus“, – teigiama laiške.

Kitas Graikijos ir kreditorių trejeto derybų etapas turėtų prasidėti kitą savaitę.

Pernai Graikija sutiko vykdyti plataus masto reformų programą mainais į milijardų eurų finansinę paramą iš TVF ir ES, siekdama išvengti bankroto ir likti euro zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.