Ilgalaikė finansinė įtempa įmonėse virto bankrotais

Kovo mėnesį bankroto procedūras pradėjo 230 įmonių, o 10 didžiausių įmonių beveik metus ir daugiau siuntė signalus rinkai apie prastėjančią savo būklę.

Didžiausia kovo mėnesį bankroto procedūras pradėjusi įmonė dirbo statybų rinkoje.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Didžiausia kovo mėnesį bankroto procedūras pradėjusi įmonė dirbo statybų rinkoje.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 10:50 AM, atnaujinta May 30, 2017, 11:30 AM

Kreditų biuro „Creditinfo“ duomenimis, bankrotų skaičiumi kovą išsiskyrė mažmeninės prekybos (41), didmeninės prekybos (29) ir apdirbamosios gamybos įmonės.

Tačiau procentiškai lyginant bankrotų skaičių su įmonių skaičiumi tame sektoriuje, pirmoje vietoje atsiduria statybos sektorius (21 proc.), antroje – apdirbamosios gamybos (12 proc.), o trečioje – viešbučių ir restoranų įmonės (11 proc.), rodo kreditų biuro „Creditinfo“ atliekama Registrų centro duomenų analizė.

„10 didžiausių bankrutuoti pradėjusių įmonių jau kurį laiką siuntė signalus rinkai apie įtemptą būklę“, – sako Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vertinimo vadovė.

Pasak jos, didžiausia kovo mėnesį bankrutuoti pradėjusi įmone tapo statybos ir remonto UAB „Atgraižė“. Ji galutinai pradėjo „byrėti“ praėjusių metų viduryje, kai įmonės kredito istorijoje vėlavimai atsiskaityti ypač padažnėjo.

Įmonė vėluodavo mokėti už įrankių nuomą, lizingo įmokas, elektros sąskaitas ir už kitas paslaugas. Bankrutuojanti įmonė šiuo metu skolinga ir valstybei.

Pervežimo įmonė UAB „Transbank logistics“ aukšta rizika pasižymėjo nuo 2013 m. spalio. Drastiškai mažėjant įmonės pajamoms, o įmonės rizikingiems klientams delsiant atsiskaityti už suteiktas paslaugas, likvidumo situacija tapo sudėtinga, todėl delsimai atsiskaityti su banku, lizingu, telekomunikacijų ir kitomis įmonėmis tapo dažnesni.

Krovinių pervežimo UAB „Minvija“ prasta kredito istorija pasižymėjo keletą metų. 2013 m. patirti 1,4 mln. Eur nuostoliai, teismo procesai bei nerastas kompromisas su kreditoriais taip pat atvedė įmonę prie bankroto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.