Iš Nidos centro iki jūros – autobusu. Ar svajonė virs realybe?

Jau keletą metų Neringos savivaldybės pastangos teikti kurorte viešojo transporto paslaugas baigiasi fiasko. Pernai keturis kartus skelbtas konkursas nedavė rezultatų. Ar ir šiemet senyviems ar sveikatos problemų turintiems poilsiautojams teks iš Nidos centro porą kilometrų iki jūros ir atgal traukti pėsčiomis?

Neringoje patogiausia keliauti dviračiais, bet jų nuoma – nepigi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Neringoje patogiausia keliauti dviračiais, bet jų nuoma – nepigi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Tinkamiausia transporto priemonė Neringoje – dviratis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Tinkamiausia transporto priemonė Neringoje – dviratis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pernai įvyko keturi konkursai, bet norinčių vežioti žmones neatsirado.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pernai įvyko keturi konkursai, bet norinčių vežioti žmones neatsirado.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

2016-04-06 16:11, atnaujinta 2017-05-30 07:20

Neringos vadovai tikisi, kad šiemet pavyks rasti įmonę, kuri pagaliau imsis vežioti žmones. Mat supaprastintos viešojo konkurso, kuris baigiasi už dešimties dienų, sąlygos. Vežėjai galės nedirbti, jei lis lietus, kai prie jūros žmonės nesiveržia. Be to, jiems nebereikės užgriebti Preilos, nuo Nidos centro labiausiai nutolęs taškas bus Purvynė.

Bilietų kaina negali viršyti dviejų eurų.

Tvankią dieną iš Nidos centro pėsčiomis pasiekti paplūdimį, esantį už dviejų – trijų kilometrų – nelengva užduotis, ypač pagyvenusiems žmonėms. Dar sunkiau grįžti atgal. Nuvežti žmones per kelias minutes siūlo taksistai, bet tai kainuoja labai brangiai.

Poilsiautojai nepaliauja piktintis, kad Neringoje neteikiamos viešojo transporto paslaugos.

Prieš keletą metų Nidoje važinėjo maršrutiniai autobusai. Vienas jų vežiojo žmones iš miestelio centro į paplūdimius, kitas – į Purvynės rajoną.

Iš pradžių bilietai kainavo 1 litą. Kai kaina pakilo iki 2,5 lito, autobusai liko pustuščiai ar net tušti. Vežėjas patyrė nuostolių ir atsisakė teikti tokią paslaugą.

Neringos savivaldybė nusprendė atsižvelgti į gyventojų ir poilsiautojų pageidavimus ir pernai vėl paskelbė konkursą teikti viešojo transporto paslaugas Nidoje sezono metu. Buvo surengti net keturi konkursai, o rezultatų – jokių.

Tuo tarpu taksistai ploja rankomis. Karštomis dienomis jiems – pats darbymetis.

Pernai už du kilometrus iki jūros vienas taksistas paprašė sumokėti sumokėti septynis eurus. Sakoma, kad kartais ši suma šokteldavo ir iki dešimties eurų. Lietuvos pensininkams tai – ne pagal kišenę.

Neringoje lankosi daug pagyvenusių turistų iš Vokietijos. Grupėmis atvykę žmonės pajūrį pasiekia ekskursijų autobusais. Pavieniai vokiečiai neretai sėda į taksi, tačiau ir šie stebisi pernelyg aukštomis kelionių kainomis.

Neringoje labai patogu keliauti dviračiais, tačiau jų nuoma įvedus eurą pabrango.

Pernai už valandą tekdavo pakloti 3, už dieną – 10 eurų.

Tokių sunkumų nepatiria automobiliais atostogauti atvykę žmonės. Jie ir prie jūros traukia automobiliais. Tačiau ir šiems tenka pavargti, kol randa vietą pastatyti savo mašiną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.