Lietuvos įmonės Karaliaučiuje – nežinioje dėl kompensacijų

Lietuvos bendrovės veikiančios

Į Pasaulio prekybos organizaciją įstojusi Rusija įsipareigojo panaikinti lengvatą LEZ įmonėms, kuri galiojo nuo 1996 metų.<br>M.Kulbio nuotr.
Į Pasaulio prekybos organizaciją įstojusi Rusija įsipareigojo panaikinti lengvatą LEZ įmonėms, kuri galiojo nuo 1996 metų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 8:03 AM, atnaujinta May 30, 2017, 8:59 AM

Į Pasaulio prekybos organizaciją įstojusi Rusija įsipareigojo panaikinti lengvatą LEZ įmonėms, kuri galiojo nuo 1996 metų. Kadangi verslui atsiranda papildomų išlaidų, o Kaliningrado sritis tampa nepatraukli užsienio investuotojams, vyriausybė numatė lengvatas pakeisti kompensacijomis 66,4 mlrd. rublių (862 mln. eurų.)

„Kiek patikimas bus sprendimas mokėti kompensacijas ir kaip realiai veiks kompensacijų mokėjimo mechanizmas, manau, šiandien mažai, kas supranta ir žino. Skelbiama, kad vienai kompanijai – automobilių gamintojai „Avtodor Holding“ – pavyko įveikti visus slenksčius, kad susitvarkytų reikiamus dokumentus. (...) Bet tai viena bendrovė, kai prašymus yra pateikę apie 200“, –teigė Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade ministras patarėjas Vytautas Umbrasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.