TVF verdiktas: Graikijai jau pakanka vien ES pagalbos

Tarptautinio valiutos fondo (TVF)

Pernai Graikija sutiko vykdyti plataus masto reformų programą mainais į milijardų eurų finansinę paramą iš TVF ir ES.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pernai Graikija sutiko vykdyti plataus masto reformų programą mainais į milijardų eurų finansinę paramą iš TVF ir ES.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 2:11 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:52 AM

„Kalbant ekonominiais terminais, TVF pagalba nebėra būtina siekiant stabilizuoti padėtį Graikijoje“, – sakė E.Nowotny, Austrijos centrinio banko vadovas ir ECB valdančiosios tarybos narys.

„Šią problemą savarankiškai gali išspręsti viena ES“, – Australijos dienraščiui „Die Presse“ interviu sakė E.Nowotny.

Jo komentarai nuskambėjo netrukus po to, kai buvo paviešintas „WikiLeaks“ pranešimas, kuriuo remiantis galima nuspėti, kad fondas gali sąmoningai tęsti derybas dėl Graikijos skolų, taip siekdamas, kad šalis pritrūktų pinigų ir būtų priversta kuo skubiau užbaigti derybas.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras iš TVF vadovės Christine Lagarde pareikalavo paaiškinimų, tačiau pareigūnė šį „WikiLeaks“ pranešimą pavadino „nesąmone“. K.Lagarde savo laiške Graikijos premjerui kategoriškai neigia, kad TVF mėgina daryti spaudimą Graikijai, norėdamas paspartinti reformas šalyje.

„Aš ne kartą esu sakiusi, kad galime palaikyti tik realistiniais planais pagrįstą programą, kuri sėkmingai sugrąžintų Graikiją į augimo kelią, laipsniškai atkurdama jos kreditingumą“, – rašė TVF vadovė.

Graikijos premjeras A.Tsipras sakė tikįs, kad naujausias auditas bus užbaigtas iki balandžio 22 dienos.

Pirmadienį Graikija atnaujino derybas dėl reformų su kreditoriais, įskaitant Tarptautinį valiutos fondą (TVF), per kurias bus mėginta susitarti dėl Graikijos biudžeto tikslų, pensijų, mokestinių reformų.

Pernai Graikija sutiko vykdyti plataus masto reformų programą mainais į milijardų eurų finansinę paramą iš TVF ir ES, siekdama išvengti bankroto ir likti euro zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.