Įdarbinti robotus Lietuvos įmonės neskuba

Automatizuotas sistemas įdiegusios ar robotų nusipirkusios įmonės džiaugiasi efektyvesniais procesais, tačiau kol kas robotizuotis gali tik pačios didžiausios įmonės.

Robotizuotos sistemos leidžia įmonėms efektyvinti savo darbą, tačiau didžiulės investicijos atsiperka ne taip greitai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Robotizuotos sistemos leidžia įmonėms efektyvinti savo darbą, tačiau didžiulės investicijos atsiperka ne taip greitai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-07 09:09, atnaujinta 2017-05-30 05:43

Šimtus tūkstančių siekiančios investicijos atsiperka ne taip greitai, o žmonių rankų darbas Lietuvoje – kol kas dar pigesnis, rašo „Verslo žinios“.

„Investicijos didelės, ir šiandien, kai žmonių darbas vis dar kainuoja pigiau nei Vakarų šalyse, jos atsiperka negreit“, – sako Lietuvos logistikos asociacijos prezidentas Antanas Šimelis.

Kelis robotus, gebančius savarankiškai išdėlioti sunkius krovinius atitinkamose sandėlio lentynose, įsigijo transporto ir logistikos bendrovė „Girteka“. Vieno įrenginio kaina siekia nuo 30 iki 50 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?