Panamos dokumentai: premjeras nori daugiau bankų informacijos

Jis BNS nepasakė, kada toks susitikimas galėtų įvykti.

„Daug griežčiau nacionaliniu lygiu turėtų būti priimami įstatymai, kad ofšorinėse kompanijose esančios lėšos turėtų būti apmokestinamos“, – teigė A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Daug griežčiau nacionaliniu lygiu turėtų būti priimami įstatymai, kad ofšorinėse kompanijose esančios lėšos turėtų būti apmokestinamos“, – teigė A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 3:57 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:00 AM

Jo manymu, ofšorinėse kompanijose esančios lėšos turėtų būti apmokestinamos, ir tai turėtų būti įtvirtinta įstatymuose.

„Šitoje srityje reikia daugiau bendradarbiavimo komercinių bankų su, pavyzdžiui, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, daug greičiau turėtų būti sureaguota ir perimta informacija tarp bankininkystės ir atsiskaitymuose, nes į ofšorines kompanijas dažnai yra pravedami pinigai ne iš karto iš įmonės į tam tikrą ofšorinę kompaniją, bet tie pinigai keliauja per keletą įvairiose valstybėse esančių komercinių bankų, kol pasiekia tam tikras taip vadinamas salas, kur tos bendrovės yra įsteigtos“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė A.Butkevičius.

Pasak jo, planuojamas susitikimas su komercinių bankų vadovais aptarti susidariusią situaciją.

„Bus suorganizuotas pasitarimas su komercinių bankų vadovais, su Finansų ministerija, Mokesčių inspekcija, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pasižiūrėti, kaip atrodo Lietuva šitame paveiksle“, – žadėjo premjeras.

Jis BNS nepasakė, kada toks susitikimas galėtų įvykti.

„Kol kas informacijos (apie Lietuvos asmenis „Panamos popierių“ bylose – BNS) Vyriausybė neturi jokios, bet laikui bėgant, jeigu gausime, padarysime tam tikras išvadas“, – parlamentarams teigė jis.

A.Butkevičius sakė manantis, kad „turėtų būti daug griežčiau“ vertinami pinigų pervedimai į ofšorines zonas ir jų apmokestinimas.

„Daug griežčiau nacionaliniu lygiu turėtų būti priimami įstatymai, kad ofšorinėse kompanijose esančios lėšos turėtų būti apmokestinamos“, – teigė A.Butkevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.