Reklama, kuriai abejingi neliko net lygių galimybų kontrolieriai

Ketvirtadienį Lietuvos marketingo asociacija (LMA) paviešino nuotrauką, kurioje puikuojasi prieskonių gamintojos „Saldvos“ reklama.

LMA paviešino nuotrauką ir pakomentavo: „Saldva drąsiai žengia didelį žingsnį savo auditorijos link“ bei uždėjo grotažymes „epicfail“ bei „seksizmas“.<br>Facebook nuotr.
LMA paviešino nuotrauką ir pakomentavo: „Saldva drąsiai žengia didelį žingsnį savo auditorijos link“ bei uždėjo grotažymes „epicfail“ bei „seksizmas“.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

Apr 7, 2016, 5:24 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:24 AM

Žurnale per visą puslapį matoma moters krūtinė bei užrašas „Vyrams, kuriems patinka natūralūs...“

LMA paviešino nuotrauką ir pakomentavo: „Saldva drąsiai žengia didelį žingsnį savo auditorijos link“ bei uždėjo grotažymes „epicfail“ bei „seksizmas“.

Šiandien pradėtas tyrimas

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė teigia, kad dėl šios reklamos šiandien pradėtas tyrimas.

„Mes šiuo metu jau vertiname šią reklamą, kad ji galimai diskriminuojanti dėl lyties. Tyrimas tik pradėtas ir nuo tolimesnio vertinimo norėčiau susilaikyti, nes turime ištirti, įvertinti užsakovų poziciją. Galbūt kreipsimės į kitas institucijas, mokslininkus, reklamos biurą“, – sakė A.Lobačevskytė.

Jos teigimu, tyrimas pagal įstatymus truks iki mėnesio, o reklamą pripažinus diskriminuojančia, griežčiausia bausmė – įpareigojimas nutraukti reklamą.

„Bet galime tik įspėti, skirti baudą, viskas priklauso nuo pačio reklamos užsakovo, jo pozicijos. Gali būti geranoriškas bendradarbiavimas, sunku komentuoti, visų skundų pasekmės skirtingos“, – teigė A.Lobačevskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.