Gera žinia pramogautojams – iš Kauno į Birštoną kursuos laivai

Vandens pramogų mėgėjai jau nuo pavasario turiningai praleisti laiką

Laivu „Nemunas“ iš Kauno marių prieplaukos galima nuplaukti į Birštoną.<br>Organizatorių nuotr.
Laivu „Nemunas“ iš Kauno marių prieplaukos galima nuplaukti į Birštoną.<br>Organizatorių nuotr.
Birštono kurorte keliautojai praleis 4 valandas.<br>Organizatorių nuotr.
Birštono kurorte keliautojai praleis 4 valandas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė

2016-04-08 10:32, atnaujinta 2017-05-30 02:13

Prieš trejus metus Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro atstovams kartu su laivo kapitonu Rimantu Mažukna kilusi idėja plukdyti keleivius iš Kauno į Birštoną ir atgal pasiteisino su kaupu.

Užpernai iš Kauno į Birštoną laivas plaukė 3 kartus. Pernai įvykdyta 12, o šįmet numatyta 18 reisų.

Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biro direktorius Mindaugas Žiedelis tikino, jog bilietai į šiuos plaukimus jau perkami. Pernai susidomėjimas šia pramoga buvo toks didelis, kad į daugelį reisų galimybės patekti nebuvo galima dėl kone prieš mėnesį išpirktų vietų.

„Keliautojams siūloma kelionė laivu į vieną pusę – iš Kauno į Birštoną arba iš Birštono į Kauną.

Keleiviai, pasirinkę plaukimą iš Kauno į Birštoną, kelionę laivu pradės iš senosios Kauno marių prieplaukos, o Birštone jų lauks užsakytas autobusas atgal į Kauną. Tie, kurie laivu norės keliauti iš Birštono, kelionę užsakytu autobusu pradės iš Kauno, o tuomet mėgausis plaukimu iš Birštono į Kauną.

Toks maršrutas parinktas neatsitiktinai, kadangi kelionė laivu, grožintis Kauno marių regioninio parko vaizdais, trunka 4 valandas. Vienu metu gali plaukti iki šimto žmonių.

Kas ankstesniais metais jau spėjo išbandyti šią pramogą, žino, jog kelionė laivu tikrai neprailgsta, nes jos metu žvilgsnį bus sunku atitraukti nuo įspūdingų Kauno marių pakrančių ir Nemuno vingių bei daugybės įvairių vandens paukščių.

Kartu plaukiantis gidas pasakoja apie Kauno marių apylinkes, užlietus kaimus, keleiviai laive gali įsigyti užkandžių bei gėrimų.

„Birštone keliautojams bus skiriamos 4 valandos. Anksčiau žmonės kurorte praleisdavo 3 valandas, tačiau tiek laiko dažnam nepakakdavo, todėl nutarėme išvyką prailginti. Pramogautojai galės dalyvauti apžvalginėje ekskursijoje, išsinuomoti dviratį, papietauti kavinėse bei restoranuose ar tiesiog surengti iškylą“, – sakė M.Žiedelis.

Tie, kurie į Birštoną atvažiuos autobusu, po taip pat 4 valandų pasivaikščiojimo ir pramogų Birštone laivu „Nemunas“ plauks į Kauną.

Laivas plauks gegužės 22-ąją, birželio 5, 12, 19, 24, 26 dienomis, liepos 3, 6, 10, 17, 24, 31 dienomis, rugpjūčio 7, 14, 15, 21, 28 dienomis ir rugsėjo 4-ąją.

Bilietas suaugusiems kainuos 16 eurų, vaikams – 13 eurų, senjorams ir neįgaliesiems – 14 eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.