Kas bendro tarp Lietuvos ir bitkoinų?

Penktadienį Vilniuje prasidėjo tarptautinė bitkoinų konferencija „The Bitcoin Conference 2016“. Jos metu susitiko šios srities ekspertai, verslo bei valdžios atstovai, investuotojai, startuoliai ir klausytojai, atvykę iš viso pasaulio.

Kriptovaliutų ekosistema tik įsibėgėja, aiškų lyderių dar nėra, todėl tai – geras laikas prisijungti ir išnaudoti šio proceso siūlomas galimybes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kriptovaliutų ekosistema tik įsibėgėja, aiškų lyderių dar nėra, todėl tai – geras laikas prisijungti ir išnaudoti šio proceso siūlomas galimybes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

Apr 8, 2016, 3:13 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:14 AM

Renginio metu kalbėjo ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jis teigė, kad Vilnius – greitas miestas priimant sprendimus, todėl užsienio investuotojai vis dažniau įsikuria čia ir pasinaudoja teikiamomis galimybėmis.

„Apie 15 tūkst. žmonių Vilniuje dirba paslaugų ir kompetencijų centruose, kurie yra atviri ir geba savo sistemose pritaikyti naujas finansines technologijas. Esame miestas, turintis gerą ekosistemą ieškantiems naujų galimybių finansų ir IT srityje“, – sakė R.Šimašius.

„Nextury Ventures“ valdybos pirmininkas Ilja Laursas džiaugėsi didžiuliu susidomėjimu ir tuo, kad finansinių technologijų tema aktuali ir Lietuvoje.

„Tikime, kad šis renginys bus stiprus impulsas tolesniems procesams, kurie leis Lietuvai išnaudoti šią naują kylančią bangą finansinių technologijų sektoriuje ir įsitvirtinti kaip finansinių technologijų lyderei bei inovatorei pasauliniu mastu“, – sakė I.Laursas.

Tai, kad dabar pasaulyje naujų finansinių technologijų sektoriuje vyksta itin svarbūs procesai, patvirtino ir vienas pagrindinių konferencijos pranešėjų – „Bitcoin Foundation“ įkūrėjas ir direktorius Jon Matonis.

Jo teigimu, dabar visa kriptovaliutų ekosistema tik įsibėgėja, aiškų lyderių dar nėra, todėl tai – geras laikas prisijungti ir išnaudoti šio proceso siūlomas galimybes.

Konferencijos Vilniuje metu bus kalbėta apie kriptovaliutoms, bitkonams ir blokchain technologijai palankią startuolių ekosistemą Lietuvoje bei Baltijos valstybėse, investavimą į šią sritį, Lietuvos ir kitų Baltijos šalių, Europos Sąjungos politiką bitkoinų ir blockchain atžvilgiu, komercines bei socialines šio sektoriaus inovacijas bei patirtį.

Renginio organizatoriai – rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“ ir Vilniaus miesto savivaldybė. Pagrindiniai konferencijos rėmėjai –  „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje ir viena didžiausių IT paslaugų bendrovių Baltijos šalyse „Tieto Lietuva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.