A.Tsipras: Graikijai primetamos taupymo priemonės neveikia

Griežto taupymo priemonės,

Balandžio pradžioje Graikija atnaujino derybas dėl reformų su kreditoriais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Balandžio pradžioje Graikija atnaujino derybas dėl reformų su kreditoriais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Apr 11, 2016, 6:06 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:43 PM

„Graikijoje buvo vykdoma neteisinga politika, ir tikras paradoksas, kad tie, kas pripažino savo klaidas, tuo pat metu reikalauja naujų klaidų, – kalbėjo Graikijos premjeras. – Metas susimąstyti, nes prieš mus ne paprasti skaičiai, o gyvi žmonės, pačios Europos perspektyva“.

A.Tsipras pabrėžė, kad „problema ne ta, kad mes (Graikija) nenorime vykdyti įsipareigojimų, o ta, kad įsipareigojimai yra neveiksmingi“.

Balandžio pradžioje Graikija atnaujino derybas dėl reformų su kreditoriais, įskaitant Tarptautinį valiutos fondą (TVF). Graikijos premjerasA.Tsipras sakė tikįs, kad naujausias Atėnų vykdomų įsipareigojimų auditas bus užbaigtas iki balandžio 22 dienos.

Graikijos visuomenė reikalauja, kad TVF pasitrauktų iš kreditorių ketverto po to, kai „WikiLeaks“ paviešino telekonferencijos įrašą, kuriame TVF Europos departamento vadovas Paulas Thomsenas ir Fondo misijos Graikijoje vadovė Delia Velculescu svarsto, kaip daryti spaudimą Graikijai, ir grasina padaryti šalį nemokia, jei toji nesutiks įvesti naujų griežto taupymo priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.