Panamos dokumentuose – akivaizdūs Rusijos mafijos pėdsakai

Panamos dokumentai jau atskleidė apie milijardus mokestinių lengvatų zonose, besisukančius aplink Vladimirą Putiną. Pasirodo, kad su veikla Panamoje susijusi ir Rusijos mafija, praneša „The Daily Beast“.

„Mirė kovodamas su vagių sistema“. Sergėjus Magnitskis buvo mirtinai sumuštas po to, kai atskleidė 230 mln. dolerių vertės mokesčių slėpimą, vykdytą D.Klyuevo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Mirė kovodamas su vagių sistema“. Sergėjus Magnitskis buvo mirtinai sumuštas po to, kai atskleidė 230 mln. dolerių vertės mokesčių slėpimą, vykdytą D.Klyuevo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 6:01 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:36 AM

Paaiškėjo, kad Šveicarijos teisinių paslaugų firma „Dietrich, Baumgartner and Partner“, minima Panamos dokumentuose, yra susijusi su Rusijos organizuoto nusikalstamumo grupėmis.

Šveicarijoje „Dietrich, Baumgartner“ yra žinoma dėl savo įtakingų klientų iš Rusijos. Kai kurių savo klientų neįvardijanti firma net yra suteikusi jiems kodinius pavadinimus.

Firmos „Dietrich, Baumgartner“ įkūrėjas viename interviu yra pasakęs: „Aš bendrauju su žmonėmis iš KGB, ir net su pačiu Valdimiru Putinu.“

Panamos dokumentai atskleidžia, kad „Dietrich, Baumgartner“ yra susijusi su taip vadinama Kliujevo grupuote, kurią JAV senatorius apibūdino kaip „pavojingą tarptautinę kriminalinę organizaciją“, kuri „bendradarbiaudama su aukšto rango Rusijos pareigūnais užsiėmė kyšininkavimu, sukčiavimu, turto grobstymu ir kitais sunkias finansiniais nusikaltimais.“

2011 m. Kipre registruota kompanija, priklausanti Dmitrijui Kliujevui, persiuntė 4499 dolerius į šveicarišką banko sąskaitą, priklausančią „Dietrich, Baumgartner.“ Ši teisines paslaugas teikianti firma taip pat teismo procese atstovavo Vladleną Stepanovą, kuris priklauso Kliujevo grupuotei.

JAV Kliujevo grupuotei taiko sankcijas po to, kai ji buvo pripažinta kalta dėl Sergejaus Magnitskio nužudymo.

S.Magnitskis buvo garsus Rusijos advokatas, kuris 2007 ir 2008 metais atskleidė 230 milijonų dolerių vertės mokesčių slėpimą, vykdytą Dmitrijaus Kliujevo ir su juo susijusių asmenų.

2009 m. S.Magnitskis buvo mirtinai sumuštas ligoninėje.

Jau anksčiau buvo žinoma, kad „Dietrich, Baumgartner“ buvo pagrindinė firma, kuria naudojosi Rusijos bankas „Bank Rossija“ – pagrindinė Rusijos finansinė institucija, per kurią buvo siunčiamos didžiulės sumos į bendrovę Panamoje, priklausančią V.Putino šeimos draugui Dmitrijui Rolduginui.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.