Sostinės autoservisų buhalterijoje – finansiniai juoduliai

Ne visus autoservisus galima kalti prie sienos už tai, kad jie už paslaugas gautus grynuosius kiša po kasos aparatu. Dauguma servisų įteikia klientams ir atliktų darbų sąrašą, išrašo ir sąskaitą faktūrą arba išmuša kasos aparato čekį. Vis dėlto šiame versle netrūksta finansinių dėmių.

FNTT pašukavo servisus – aptiko įvairių pažeidimų.<br>D.Umbraso nuotr.
FNTT pašukavo servisus – aptiko įvairių pažeidimų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 10:23 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:55 PM

Tą dar kartą paliudijo ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba. Praėjusį savaitgalį FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai tikrino Vilniuje veikiančių automobilių servisų veiklą.

Patikrinimų metu penkiuose automobilių servisuose nustatyti įvairūs veiklos pažeidimai, susiję su slepiamomis pajamomis, tai yra dalis autoservisų buhalterinėje apskaitoje nefiksavo grynaisiais pinigais gautų pajamų už atliktus automobilių remonto darbus,  už suteiktas paslaugas neišrašė jokių dokumentų.

Patikrinimų metu dviejuose autoservisuose aptikti nelegalūs darbuotojai, kurie dirbo be darbo sutarčių, darbuotojo pažymėjimo, o apie jų darbą nebuvo informuotas Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinis skyrius.  

Dėl nustatytų pažeidimų pradėtos 5 administracinių teisės pažeidimų bylos. Už padarytus administracinės teisės pažeidimus įmonių vadovams gali būti skiriamos administracinės nuobaudos iki dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių eurų.   

Kovodama su šešėline ekonomika ir siekdama verslo skaidrumo, ji vykdo verslo ir ūkio subjektų veiklos patikrinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?