Prašo nubausti savivaldybės administracijos vadovę

Prancūzijos koncerno

„Vilniaus energija“ dėl negrąžinamų skolų prašo nubausti savivaldybės administracijos vadovę Almą Vaitkunskienę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Vilniaus energija“ dėl negrąžinamų skolų prašo nubausti savivaldybės administracijos vadovę Almą Vaitkunskienę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 11:23 AM, atnaujinta May 28, 2017, 7:47 AM

„Šiandien (trečiadienį – BNS) kreipėmės į teismą, kad jis administracine tvarka nubaustų administracijos vadovę. (...) Tai yra mūsų žingsnis iš nevilties, tikintis, kad tai paskatins mokėti skolas“, – BNS sakė bendrovės atstovas Nerijus Mikalajūnas.

Jo teigimu, įmonė iš viešos informacijos žino, jog savivaldybė skolas grąžina kitoms bendrovėms, kurioms skolinga trumpesnį laiką, tuo metu „Vilniaus energijai“ negrąžina per kelerius metus susikaupusios apie 32 mln. eurų skolos.

Anot jo, kokią nuobaudą skirti A.Vaitkunskienei, kuri yra atsakinga už skolų grąžinimą, spręs Vilniaus apylinkės teismas. Su jo atstove BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas teigė, jog šis „Vilniaus energijos“ žingsnis yra šantažas dėl kitų bylų.

„Matyti, kad ir vėl „Vilniaus energija“ griebiasi šantažo, užuot viešai aptarinėdami, kokiu eiliškumu savivaldybės administracija privalo atsiskaityti su kreditoriais, kuriems skolos kalną, beje, sukaupė tuomečio mero Artūro Zuoko administracija“, – pranešime spaudai sakė V.Benkunskas.

Jo teigimu, antradienį savivaldybė teismo paprašė sustabdyti bylą prieš nekilnojamojo turto priežiūros įmonę „City Service“ dėl 20,592 mln. eurų nuostolių, kurie susidarė, savivaldybei ir daliai Vilniaus darželių bei mokyklų 2002-2012 metais už suvartotą šilumą mokėjus pagal sutartyse numatytas formules, o ne pagal apskaitos prietaisų rodmenis.

Byla trečiadienį Vilniaus apygardos tesime turėtų būti nagrinėjama iš esmės.

Kovo 29 dieną teismas atnaujino „Vilniaus energijos“ ginčą su miesto valdžia dėl pastarosios beveik 26 mln. eurų skolos. Skola susikaupė už savivaldybei, seniūnijoms, muziejams, darželiams, gimnazijoms, bibliotekoms bei kitoms institucijoms patiektą šilumą ir karštą vandenį. Dėl jos „Vilniaus energija“ į teismą kreipėsi pernai rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?