R.Šimašius pakvietė „Uber“ plėsti veiklą Vilniuje

Vilniaus meras Remigijus Šimašius ketvirtadienį apsilankė kompanijos „Uber“ biure Amsterdame, kur susitiko su įmonės veiklos vadovu Pierre-Dimitri Gore-Coty, su kuriuo aptarė galimybes geriau išnaudoti Vilniaus potencialą.

Neseniai Vilniaus taksistai surengė protestą prieš Uber veiklą Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Neseniai Vilniaus taksistai surengė protestą prieš Uber veiklą Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 9:49 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:49 AM

Meras pakvietė Vilniuje testuoti naujas kompanijos paslaugas, taip pat atkreipė dėmesį į galimybes į Vilnių perkelti kitus padalinius, akcentuodamas gerą mieste įsikūrusių specialistų potencialą ekonomikos, teisės ar kūrybinėse srityse.

„Džiaugiuosi, kad „Uber“ ne tik rekordiškai greitai pradėjo veiklą Vilniuje, bet ir perkėlė bei planuoja išplėsti savo padalinį Vilniuje ir sukurti dar daugiau darbo vietų. Tai dar kartą patvirtina, jog miestas yra teisingame kelyje ir iškeltos ambicijos bei įdirbis, siekiant tapti greičiausiu ir atviriausiu miestu, jau duoda rezultatų“,– sakė Remigijus Šimašius.

Darbo vizito Nyderlandų Kalarystėje metu Vilniaus meras dalyvavo Europos Sąjungos sostinių merų susitikime, kurio viena iš temų – mobilumo ir su tuo susijusios oro taršos iššūkiai miestuose. Meras kartu su susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto komandos vadovu Antonu Nikitinu lankėsi Eindhoveno savivaldybėje, kurioje kalbėjo apie būdus įgyvendinti darnaus judumo priemones ir gerinti susisiekimą dviračiais bei išbandė Eindhoveno dviračių infrastruktūrą. Dar vienas įdomus susitikimas mero darbo vizito metu – su lietuviais, studijuojančiais ar dirbančiais Olandijoje, diskutuota apie vis patrauklesnes galimybes dirbti ir gyventi Vilniuje.

Vizito metu užmegzti ryšiai su startuolių akseleravimo programa „Rockstart“, kad drauge būtų galima pritaikyti naudingą patirtį Vilniuje. Įgyvendinant dviračių projektus, sutarta bendradarbiauti su Amsterdamo iniciatyva „Cyclespace“, o kuriant geresnę infrastruktūrą startuoliams – su „B.Amsterdam“ centru.

Vilnius su Nyderlandų Karalyste bendradarbiauja jau daugiau kaip dešimtmetį. Šiais metais Nyderlandų ambasada Vilniui padovanojo išskirtinių dviračių stovų, organizavo dviračių dieną, kuria siekė populiarinti dviračių sportą sostinėje. Prieš dvejus metus savivaldybės delegacija vyko į Nyderlandus, kur susipažino su dviračių takų infrastruktūra, darnaus susisiekimo sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.