„Žasas“ Choras – ne pirmoji iš kelionių mitusio aferisto auka

Vis pasitaiko atvejų, kai turistai nusvyla nuo kelionių įmonių. Į spąstus įkliuvo muzikantas Linas Zareckas-Choras, patikėjęs Barselonoje įsikūrusiu lietuviu. Nukentėjusiųjų yra ir daugiau.

R.Michnevičius prieš keletą metų vadovavo Lietuvos turizmo informacijos centrui Barselonoje, bet dabar atsiliepimai apie jo veiklą labai prasti.<br>Eltos nuotr.
R.Michnevičius prieš keletą metų vadovavo Lietuvos turizmo informacijos centrui Barselonoje, bet dabar atsiliepimai apie jo veiklą labai prasti.<br>Eltos nuotr.
Pastaruoju metu Barselonoje įsikūręs lietuvis internete skelbėsi rengiantis keliones į Centrinės Amerikos valstybes.
Pastaruoju metu Barselonoje įsikūręs lietuvis internete skelbėsi rengiantis keliones į Centrinės Amerikos valstybes.
L.Zareckas.
L.Zareckas.
Daugiau nuotraukų (3)

Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 26, 2016, 10:26 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:19 PM

Ispanijoje gyvenančiam lietuviui Raimundui Michnevičiui, kuris prisistato kaip kelionių organizatorius, grupės ŽAS nario L.Zarecko vadovaujama renginių organizavimo agentūraMade My Day“ sumokėjo 7,5 tūkst. eurų.

Už šiuos pinigus vyras, kadaise vadovavęs Lietuvos turizmo informacijos centrui Barselonoje, turėjo išnuomoti laivą, kurio reikėjo „Made My Day“ klientų renginiui Ispanijoje.

Vos gavęs pinigus R.Michnevičius pradingo. Po kiek laiko atsišaukęs elektroniniu paštu atsiprašinėjo L.Zarecko ir tvirtino pinigus grąžinsiąs artimiausiomis dienomis, vėliau paprašė poros savaičių.

Kreipėsi į teisėsaugą

„Nenoriu, kad dar kas nors nudegtų nuo nesąžiningo žmogaus, kuris skelbiasi esantis kelionių organizatorius“, – nutaręs paviešinti prieš porą savaičių nutikusią istoriją sakė Choras.

Jo įmonė atsiskaitė su Ispanijoje įsikūrusia laivų nuomos įmone ir dabar ketina atgauti pinigus iš R.Michnevičiaus. L.Zareckas kreipėsi į Ispanijos ir Lietuvos policiją, Valstybinę mokesčių inspekciją.

„Elektroniniu paštu R.Michnevičius parašė, kad gailisi, atsiprašo, kad jam depresija, kad grąžins pinigus. Jau keliskart žadėjo grąžinti.

Man tai primena ne verslo santykius, o aferisto atgailą. Aš neketinu nutraukti veiksmų, kurių jau ėmiausi“, – griežtai kalbėjo L.Zareckas. R.Michnevičių jis pažinojo anksčiau, tad nemanė, kad toks žmogus gali susigadinti gerą vardą.

Įmonė Lietuvoje neregistruota

„Lietuvos rytas“ pamėgino susisiekti su R.Michnevičiumi, bet nei praėjusią, nei šią savaitę į telefono skambučius jis neatsiliepė.

Pastaruoju metu R.Michnevičius skelbėsi lydintis grupes po Ispaniją, Karibų salas, Centrinę ir Lotynų Ameriką.

Savo paslaugas jis reklamavo tinklalapyje www.centrineamerika.lt. Kontaktų skiltyje buvo nurodoma bendrovė „Centrinė Amerika“.

Bet Lietuvos valstybinis turizmo departamentas (VTD) nėra registravęs nei tokios bendrovės, nei paties R.Michnevičiaus kaip kelionių organizatoriaus.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, priklausančioje „Centrinei Amerikai“, dar prieš savaitę paskelbtas įrašas – siūloma įsigyti bilietų į Europos futbolo Čempionų lygos pusfinalius ir finalą Milane.

Taip pat siūloma išsinuomoti apartamentus Ispanijoje, Portugalijoje, o gegužės mėnesį vykti ilsėtis į Menorkos salą.

Be to, R.Michnevičius skelbėsi rengiantis keliones po Jungtinius Arabų Emyratus, Jordaniją, Omaną, Maroką, Alžyrą, Tunisą ir Egiptą.

Nukentėjusiųjų – ne vienas

Paviešinęs savo istoriją L.Zareckas sulaukė kitų nukentėjusiųjų žinučių.

„Pradėjo lįsti R.Michnevičiaus veiklos galai – vieni dėkoja, kad pagaliau prakalbome apie šį asmenį, o su kitais tariamės, kaip suvienyti pajėgas.

Paaiškėjo, kad kelionių agentūra Andoroje ir dar viena Ispanijoje yra nukentėjusios dar labiau negu mes.

R.Michnevičius toms agentūroms ieškodavo klientų Lietuvoje. Surinkdavo iš klientų pinigus, bet su agentūromis neatsiskaitydavo.

Tiksliau, porą mėnesių dirbdavo sąžiningai, juo pradėdavo pasitikėti, o tada netikėtai dingdavo su visais pinigais“, – ką sužinojęs, pasakojo L.Zareckas.

Jo nuomone, turėtų būti nemažai ir pavienių turistų iš Lietuvos, nukentėjusių nuo R.Michnevičiaus.

VTD atstovė Edita Gaigalienė sakė, kad departamentas sulaukė moters, įsigijusios iš R.Michnevičiaus kelionę į Braziliją, skambučio. Ji baiminasi, kad jos išvyka gali neįvykti.

Teko kreiptis į teisininkus

L.Zareckui nutikusi istorija nelabai nustebino kelionių įmonės „Baltic Breeze Travel“ direktorės Rūtos Dambytės.

Prieš kelerius metus jai teko nusivilti R.Michnevičiumi ir pinigus iš jo išsireikalauti pasitelkus teisininkus.

„Prieš kelerius metus R.Michnevičius paklausė, ar aš galėčiau padėti suorganizuoti kelionę vienos Ispanijos kelionių agentūros dviem klientams, kurie nori pakeliauti po Lietuvą, Latviją, Estiją. Parengiau pasiūlymą jiems, suderinome detales“, – pasakojo R.Dambytė.

„Baltic Breeze Travel“ direktorė R.Michnevičiui nusiuntė ir išankstinio apmokėjimo sąskaitą, tačiau pinigų nesulaukė.

„Pasitikėjau R.Michnevičiumi – pažinojau jį kaip Lietuvos turizmo informacijos centro Barselonoje vadovą“, – kodėl išsyk nesunerimo negavusi pinigų, aiškino R.Dambytė.

Visas ispanų turistų kelionės išlaidas buvo padengusi jos vadovaujama agentūra.Kantrybė R.Dambytei trūko praėjus pusmečiui po ispanų kelionės po Baltijos šalis.

R.Michnevičius vis nepakluso jos raginimams atsiskaityti.

„Baltic Breeze Travel“ direktorė susisiekė su vienu Baltijos šalyse viešėjusiu klientu ispanu ir jis pasakė, iš kokios kelionių agentūros Ispanijoje pirko kelionę.

Paskambinusi kolegoms ispanams R.Dambytė iškart sulaukė pavedimų kopijų, kad jie atsiskaitę su R.Michnevičiumi.

„Kreipėmės į teisininkus, advokatai padėjo susigrąžinti pinigus iš R.Michnevičiaus“, – pasakojo R.Dambytė.

Valdininkai buvusio kolegos atsižegnojo

VTD atsiribojo nuo bet kokių ryšių su R.Michnevičiumi, kuris iki 2012-ųjų dirbo Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje.

„Valstybinis turizmo departamentas turistams nerekomenduoja vykti į šio asmens siūlomas organizuotas turistines keliones.

Renkantis kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems, o kilus klausimų ar abejonių – konsultuotis su departamento specialistais“, – sakė VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.