Naujas nacionalinis dienraštis JK „išgyveno“ tik porą mėnesių

Pirmas per 30 metų

Laikraštis žadėjo būti politiškai neutralus ir orientuotas į 35-55 metų amžiaus žmones, ypač moteris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Laikraštis žadėjo būti politiškai neutralus ir orientuotas į 35-55 metų amžiaus žmones, ypač moteris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 11:34 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:36 PM

„Trinity Mirror“ grupė pranešė esanti „nusivylusi“, kad penktadienį bus išleistas paskutinis „The New Day“ laikraštis, kurį pradėta leista vasario 29 d. Pagrindinė tokio sprendimo priežastis paprasta – mažas laikraščio populiarumas.

„Išmėginome viską, ką galėjome, tačiau, deja, tiesiog nepasiekėme tokio pardavimų lygio, kad finansiškai apsimokėtų leisti laikraštį, – darbuotojams pranešė laikraščio redaktorė Alison Phillips. – Tikrai buvo žmonių, kuriems labai patiko kitokio laikraščio idėja. Deja, tokių žmonių nebuvo pakankamai.“

Sprendimą interneto eroje leisti spausdintą laikraščio variantą buvo tikrai drąsus, ypač turint omeny tai, kad tokie žiniasklaidos grandai, kaip „The Independent“ ir „Independent on Sunday“ anksčiau nusprendė nutraukti spausdintinių savo variantų leidybą ir visą veiklą perkelti į internetą.

„The New Day“ laikraštis žadėjo būti politiškai neutralus ir orientuotas į 35-55 metų amžiaus žmones, ypač moteris. Siekta per dieną parduoti 200 000 laikraščio kopijų, tačiau realiai pardavimai siekė maždaug 40 000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.