Kodėl buvusiam merui A. Zuokui užkliuvo naujoji įstaiga?

„Go Vilnius“ – nauja savivaldybės įstaiga, kurios įkūrimas sukėlė abejonių buvusiam Vilniaus merui Artūrui Zuokui.

„GO Vilnius“ kuriama pertvarkant esamą „Vilniaus Turizmo informacijos centrą ir konferencijų biurą“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„GO Vilnius“ kuriama pertvarkant esamą „Vilniaus Turizmo informacijos centrą ir konferencijų biurą“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Go Vilnius“ – nauja savivaldybės įstaiga, kurios įkūrimas sukėlė abejonių buvusiam Vilniaus merui Artūrui Zuokui.<br>D.Umbraso nuotr.
„Go Vilnius“ – nauja savivaldybės įstaiga, kurios įkūrimas sukėlė abejonių buvusiam Vilniaus merui Artūrui Zuokui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

May 6, 2016, 1:40 PM, atnaujinta May 26, 2017, 10:29 AM

Organizacijos pagrindinis tikslas – užtikrinti miesto konkurencingumą, pritraukti verslą, rūpintis, kad kuriama infrastruktūra ir investicinė aplinka atitiktų tarptautinius standartus, rašoma Vilniaus savivaldybės puslapyje.

Tačiau liberalas Artūras Zuokas klausia, kam reikalinga dar viena įstaiga, kuri dubliuoja esančių veiklą.

Buvęs Vilniaus meras feisbuke pateikė faktus, kurie sukėlė jam abejonių dėl VĮ „Go Vilnius“.

Pirmasis tas, kad naujoje įstaigoje dirbs 34 darbuotojai, o „Investuok Lietuvoje“ dirba tik 60.

Įdomu ir tai, kad „Go Vilnius“ atliks „Investuok Lietuvoje“ funkcijas.

„Iki šiol Vilnius puikiai dirbo kartu su „Investuok Lietuvoje“, tą rodo rezultatai ir tarptautiniai įvertinimai“, – rašė A.Zuokas.

Taip pat jam užkliuvo ir tai, kad „Go Vilnius“ biudžetas – 1,546 mln. eurų, iš kurių net 1,246 mln. sudarys pačios savivaldybės asignavimai.

„Kaip pristatė iniciatyvos autoriai, išlaidos, lyginant su dabartinėmis  investicijų pritraukimo išlaidomis, turizmo skatinimo funkcijoms, padidėja beveik 4 kartus. Pats nemėgstu kabinėtis prie smulkmenų, bet šis atvejis – absurdiškas ne tik liberalui, bet ir bet kokiam ūkiškai mąstančiam žmogui“,- rašė A.Zuokas.

„Go Vilnius“ ir „Investuok Lietuvoje“ – partneriai

„Investuok Lietuvoje“ turi apibrėžtą veiklos lauką, investuotojų pobūdį ir tikslines rinkas, su kuriomis dirba.

„Investuok Lietuvoje“ Regionų plėtros grupės vadovė Rugilė Andziukevičiūtė sakė, kad dėl „GO Vilnius“ buvo diskutuota jau nuo pernai metų.

„Diskutavome su savivaldybės tarybos nariais, kaip matome funkcijų pasidalinimą, kaip išvengti jų dubliavimo. Koncepcijos rengėjai įsiklausė į mūsų viziją ir šiuo metu atrodo, kad „Gi Vilnius“ funkcijos nesidubliuoja su mūsų“, – sakė R.Andziukevičiūtė.

Jos teigimu, į „Go Vilnius“ žiūrima kaip į partnerį.

„Manome, kad „Go Vilnius“ vieno langelio principu galėtų teikti paslaugas į Lietuvą persikeliantiems užsienio investuotojams ir specialistams. Bendraujant su užsienio investuotojais taip pat reikalingas partneris, kuris efektyviai spręstų investuotojų problemas“, – pridėjo R.Andziulevičiūtė.

Jos teigimu, „Investuok Lietuvoje“ tikslas yra turėti stiprius partnerius ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Vilniaus pavyzdžiu turėtų pasekti ir Kauno bei Klaipėdos miestų savivaldybės, peržiūrėdamos jau egzistuojančių agentūrų funkcijas arba sukurdamos naujas.

Savivaldybė nesutinka

„Go Vilnius“ kuriama pertvarkant esamą Vilniaus Turizmo informacijos centrą ir konferencijų biurą, kuris yra įsikūręs Vilniaus gatvėje.

Dabartinio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pavaduotoja Agnė Selemonaitė sakė, kad A.Zuoko kritika nėra pagrįsta ir „Go Vilnius“ atliks ir naujas funkcijas. „Investuok Lietuvoje“ veiklą vykdo nacionaliniu mastu, atstovaudama vienodai visus Lietuvos miestus. Rinkodaros, ekonominių analizių ir investicinės aplinkos gerinimo srityse jų veiklos objektas yra šalis.

„Taip pat yra funkcijų, kurios neįeina į „Investuok Lietuvoje“ veiklos sritį: turizmo ir Nekilnojamojo turto projektų investicijų pritraukimas, pagalba ir konsultavimas įsikuriant mieste, verslo ir turizmo klientų problemų mieste sprendimas, naujų konkurencingų miesto infrastruktūros skirtos verslui ir turizmui bei verslo paskatų kūrimas“, – vardijo A.Selemonaitė.

Jos teigimu, iki šiol egzistuojančioje organizacijoje dirba 26 žmonės. Tad papildomai veiklai sukuriamos ne 34, kaip teigia A.Zuokas, o 8 vietos.

„Jos kuriamos kitų savivaldybei priklausančių įmonių, organizacijų ir savivaldybės administracijos skyrių sąskaita, kurių veikla iki šiol savivaldybės biudžetui kainuodavo per metus bent 14mln. eurų“, – teigė mero patarėja.

„Go Vilnius“  savivaldybės biudžetui pirmaisiais metais kainuos apie 1 mln. eurų. Vėliau planuojama į veiklą įtraukti daugiau privačių partnerių, tad ši suma turėtų mažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.