A. Butkevičius: „Ar prekybininkų apetitas – per didelis?“

Visuomenėje tęsiantis

Premjeras paragino prekybos tinklus kas mėnesį patiems skelbti kainų pokyčius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras paragino prekybos tinklus kas mėnesį patiems skelbti kainų pokyčius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

May 10, 2016, 9:10 AM, atnaujinta May 26, 2017, 2:32 AM

„Man atrodo, kad prekybininkams derėtų šį klausimą pirmiausia pradėti spręsti nuo savęs ir paklausti savęs, ar tikrai apetitai nėra per dideli“, – interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Socialiniuose tinkluose paskelbtoje akcijoje nuo antradienio siūloma tris dienas neiti apsipirkti į prekybos centrus, protestuojant dėl kainų.

„Žmonės gali organizuoti akcijas, svarbu, kad jos būtų taikios, tai jų pasirinkima demokratinėje šalyje. Tačiau nemanau, kad tai duos didelių rezultatų. Tai, manau, pirmiausia yra prekybininkų sąžinės reikalas“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras taip pat paragino prekybos tinklus kas mėnesį patiems skelbti kainų pokyčius.

„Aš čia matyčiau tokią galimybę ar galėčiau pateikti pasiūlymą, kad kiekvieną mėnesį ar pasibaigus mėnesiui galėtų patys prekybos tinklai pasakyti, kodėl kai kurių prekių kainos padidėjo, o kai kurių kainos sumažėjo. Mes paprašėme Statistikos departamento, kad ne vien tik mums siųstų šitą informaciją apie maisto atskirų prekių grupių kainų pokyčius, bet ir visuomenę informuotų, kaip kinta prekių kainos“, – sakė A.Butkevičius.

Prekybos tinklą valdančios bendrovės „Maxima LT“ atstovai praeitą savaitę paskelbė apie planus dėl planuojamo boikoto kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD), bet vėliau tokių planų atsisakė ir atsiprašė, pavadinę juos klaida.

Statistikos departamentas teigia, kad maisto produktų kainų svyravimą lemia sezoniškumas, kuris yra stebimas kiekvieną pavasarį.

Statistikos departamento duomenimis, maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos balandžio mėnesį, palyginti su pernai balandžiu, padidėjo 1,6 proc., o palyginus su 2014-ųjų gruodžiu – 2,7 procento. Sparčiausiai augo daržovių kaina – ji per metus padidėjo 9,2 proc., o palyginti su 2014-ųjų pabaiga buvo net 40,2 proc. didesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.