V. Vasiliauskas Seime aiškinsis dėl ryšių su ofšorine kompanija

Lietuvos banko (LB) valdybos

Parlamentarai tikisi išgirsti V.Vasiliausko nuomonę, ar jis nemato nieko neteisėto ar amoralaus tame, kad tvarkė Rusijos oligarcho sąskaitas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Parlamentarai tikisi išgirsti V.Vasiliausko nuomonę, ar jis nemato nieko neteisėto ar amoralaus tame, kad tvarkė Rusijos oligarcho sąskaitas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 8:43 AM, atnaujinta May 26, 2017, 2:32 AM

Seimas nori iš V.Vasiliausko išgirsti, ar prieš tapdamas centrinio banko vadovu jis turėjote įgaliojimus veikti ofšorinės įmonės, susijusios su šiuo Rusijos milijardieriumi, vardu bei kokius įgaliojimus turėjo ir kokius veiksmus atlikote Britų Mergelių salose registruotos įmonės „Redder Investments“ vardu.

Balandžio pradžioje LB vadovu antrai kadencijai Seimo patvirtinto V.Vasiliausko „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija nori pasiteirauti, ar prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš teikdama jo kandidatūrą Seimui žinojo šį biografijos faktą.

Parlamentarai tikisi išgirsti V.Vasiliausko nuomonę, ar jis nemato nieko neteisėto ar amoralaus tame, kad tvarkė Rusijos oligarcho sąskaitas. Parlamentarams įdomu, kiek ofšorinių įmonių susijusių su Rusijos oligarchais jis yra konsultavęs.

Taip pat „tvarkiečiams“ įdomu, ar V.Vasiliausko artimieji turėjo sąskaitų lengvatinių mokesčių zonose.

Žiniasklaida, vadovaudamasi nutekėjusiais Panamos teisininkų kompanijos „Mossack Fonseca“ duomenimis, praėjusią savaitę paskelbė, jog V.Vasiliauskas, prieš tapdamas centrinio banko vadovu, atstovavo ofšorinei bendovei, susijusiai su N.Cvetkovu. V.Vasiliauskas neneigė dokumentų autentiškumo ir pripažino atstovavęs ne vienai ofšorinei įmonei, tačiau jis tikino nepadaręs nieko neteisėto ar amoralaus.

Pasak žiniasklaidos. Vasiliauskas 2006 metų pabaigoje – 2007 metų pradžioje turėjo įgaliojimus veikti Britų Mergelių salose registruotos įmonės „Redder Investments“ vardu – atidaryti sąskaitas SEB banke ir gauti duomenis, reikalingus jas valdyti. 2004 metais įsteigta bendrovė priklausė Olandijoje registruotai įmonei „Nikoil Asset Management B.V.“, o 2005-ųjų pabaigoje vienintele jos akcininke tapo Rusijos „Uralsib“ grupės Šveicarijos bendrovė „Uralsib IB Holding AG“ – „Uralsib“ gimė, sujungus to paties pavadinimo banką ir „Nikoil Finance“. N.Cvetkovas buvo pagrindinis „Uralsib“ akcininkas.

„Nikoil“ atstovavo koncernui „Lukoil“, kai šis derėjosi dėl „Mažeikių naftos“ pirkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.