Lietuva dalysis verslui ES skirtą 150 mln. eurų pyragą

Inovatyviems, rizikingiems ir startuolių verslams kurtis Baltijos šalyse ir Suomijoje Europos investicijų bankas skyrė 150 mln. eurų, kuriuos dalys Suomijos bankas „OP Corporate Bank“. Tačiau aiškėja, nepaisant Europos investicijų banko planų paskatinti rizikingus verslo projektus, Lietuvai, Latvijai ir Estijai gali tekti tik kiek daugiau nei dešimtadalis keturioms šalims skiriamų pinigų.

Pasak pinigus dalysiančio Suomijos banko, Lietuvoje jau kalbamasi dėl kelių bandomųjų projektų, tačiau Suomijos bankas numatęs Lietuvai, Latvijai ir Estijai skirti kiek daugiau nei dešimtadalį Europos banko numatytų pinigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak pinigus dalysiančio Suomijos banko, Lietuvoje jau kalbamasi dėl kelių bandomųjų projektų, tačiau Suomijos bankas numatęs Lietuvai, Latvijai ir Estijai skirti kiek daugiau nei dešimtadalį Europos banko numatytų pinigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Kavaliauskas, Edvardas Špokas, LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

May 11, 2016, 3:27 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:57 PM

„Finansavimas priklauso nuo kiekvienos šalies poreikių, tačiau dažniausiai mes finansuojame infrastruktūros, aplinkosaugos ir inovatyvius projektus. Be abejo, taip pat ir smulkaus bei vidutinio verslo projektus, o visos šios sritys yra atviros Baltijos šalims“, – teigia Europos investicijų banko viceprezidentas Janas Vapaavuoris.

Pasak pinigus dalysiančio Suomijos banko, Lietuvoje jau kalbamasi dėl kelių bandomųjų projektų, tačiau Suomijos bankas numatęs Lietuvai, Latvijai ir Estijai skirti kiek daugiau nei dešimtadalį Europos banko numatytų pinigų.

„Būčiau labai laimingas, jei Baltijos šalyse mes galėtume finansuoti projektų už 20 mln. eurų – tai yra minimali suma, kurią norėtume paskolinti, tad tikimės šią sumą viršyti“, – optimistiškai kalbėjo Suomijos „OP Corporate Bank“ banko Baltijos regiono padalinio vadovas Matias Huhtala.

Nors šis bankas deklaruoja, kad mažiausia galima paskola naujiems, inovatyviems verslams gali prasidėti nuo 25 tūkst. eurų ir siekti apie 7,5 mln. eurų, tačiau kartu pripažįsta, kad labiau linkęs prisidėti prie projektų, kurių vertė siekia ar perkopia kelias dešimtis mln. eurų.

Tiesa, paskutinį žodį dėl projektų finansavimo taria Europos investicijų bankas, kurio atstovas Baltijos ir Šiaurės šalių regionui Thomas Schmidtas pabrėžia, kad nors bankas skolina ilgesniam laikui nei komerciniai bankai, bet tik iki pusės investicijų poreikio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.