Autorių teisių gynėjai iš „Teo LT“ reikalauja 0,8 mln. eurų

Didžiausią šalyje mokamos

„Teo LT“ ir „Omnitel“ atstovas žiniasklaidai Audrius Stasiulaitis aiškina, kad problemų kilo, nes organizacijos smarkiai pakėlė įkainius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Teo LT“ ir „Omnitel“ atstovas žiniasklaidai Audrius Stasiulaitis aiškina, kad problemų kilo, nes organizacijos smarkiai pakėlė įkainius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-12 08:56, atnaujinta 2017-05-25 21:57

„Visos kabelinės televizijos tokias sutartis turi ir autoriams moka.

Tačiau „Teo“ bendros licencinės sutarties su kolektyvinio administravimo organizacijomis LATGA (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija), AVAKA (Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija) ir AGATA (Lietuvos gretutinių teisių asociacija) nėra sudariusi, todėl autoriams neišmokamas autorinis atlyginimas už jų kūrinių retransliavimą „Teo LT“ tinkle“, – nurodo LATGA, AVAKA ir AGATA atstovaujantis advokatų kontoros „AAA Law“ advokatas Andrius Iškauskas.

„Teo LT“ ir „Omnitel“ atstovas žiniasklaidai Audrius Stasiulaitis aiškina, kad problemų kilo, nes organizacijos smarkiai pakėlė įkainius. Pasak jo, šiuo metu „Teo LT“ asociacijoms moka pagal anksčiau galiojusios sutarties tarifus, o derybos vyksta tik dėl padidėjusios dalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.