Jau žinoma, kas įsikurs „Vilnius Tech Park“ erdvėse

„Vilnius Tech Park“ oficialiai pasirašė sutartis su pagrindiniais partneriais. Jais tapo akceleratorius „Startup Highway“, rizikos kapitalo fondas „IMI.VC“, IT ir telekomunikacijų bendrovės „Teo“ ir „Omnitel“, žaidimų kūrimo studija „Game Insight“ bei finansiniu parko partneriu tapęs DNB bankas.

Visi kartu svarbiausieji partneriai užims beveik pusę iš daugiau nei 9000 kv. metrų dydžio parko patalpų.<br>Įmonės nuotr.
Visi kartu svarbiausieji partneriai užims beveik pusę iš daugiau nei 9000 kv. metrų dydžio parko patalpų.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 10:06 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:46 PM

Visi kartu šie partneriai užims beveik pusę iš daugiau nei 9000 kv. metrų dydžio parko patalpų. Kiekviena partnerystės sutartis taip pat apibrėžia partnerio planuojamą pridėtinę vertę parkui, nuo renginių startuoliams ir bendro darbo erdvių iki bendrai plėtojamų produktų ir investicijų.

Sapiegų parke kuriamo technologijų parko idėjos sumanytojas Darius Žakaitis tikina, kad kiekvienas partneris buvo pasirinktas galvojant apie pridėtinę vertę, kurią galėtų suteikti parko bendruomenei. „Siekiame, kad kiekvienas parko partneris būtų savo srities lyderis, gebantis ir norintis savo žiniomis, įgūdžiais bei resursais prisidėti prie ekosistemos vystymosi. Šiandien sudarytos sutartys tik įrodo, kad po vienu stogu buriame aukščiausio lygio komandą.“

Aukščiausios klasės internetas ir bendro darbo erdvės

Viena iš plačiausių partnerystės sutarčių sudaryta su naujos kartos IT ir telekomunikacijų verslą kuriančiomis „Teo“ ir „Omnitel“. Visiems parko bendruomenėms nariams ir svečiams bus tiekiamas itin spartus 2 Gb/s šviesolaidinis internetas, įskaitant 1 Gb/s spartos tarptautinį ryšį. Parko svečiai galės naudotis nemokama „Teo“ WiFi prieiga, veiksiančia visuose pastatuose ir lauko terasose. Su šiuolaikiniais kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais, naudojant naujausią WiFi standartą, bus galima pasiekti iki 500 Mb/s greitaveiką.

Ypatingas dėmesys skirtas tinklo saugumui ir stabilumui, todėl ryšys parke bus apsaugotas verslo klasės ugniasiene. „FortiGate“ įrangos pagrindu įdiegti saugumo sprendimai verslui suteiks antivirusinę programą ir įsilaužimų kontrolės sistemą, o du skirtingomis trasomis atvesti optiniai kabeliai – 99,8% patikimumą. Be to, „Teo“ ir „Omnitel“ skirs atskirą aptarnavimo komandą parko bendruomenės nariams.

„Teo“ ir „Omnitel“ parke taip pat įrengs bendro darbo erdvę, skirtą laisvai samdomiems įvairių sričių profesionalams ir bendradarbystę vertinančioms komandoms. Kiek daugiau nei 100 pilnai įrengtų darbo vietų siūlysiančioje bendro darbo erdvėje, „Teo“ ir „Omnitel“ turės 8 darbo vietas. „Šiomis vietomis pasikeisdami galės naudotos „Teo“ ir „Omnitel“ darbuotojai, klientai ar netgi partneriai iš mažų startuolių, su kuriais bendroje erdvėje plėtosime naujas idėjas“, – teigia „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Likusios bendro darbo erdvės vietos bus atviros visiems norintiems ir kainuos 159 Eur per mėnesį už fiksuotą arba 79 Eur už kintamą darbo vietą. K. Šliužas įsitikinęs, kad „Vilnius Tech Park“ po vienu stogu suburs daugybę talentų. „Esame tarptautinės „“Telia“ grupės dalis ir skaitmeninę patirtį pritaikome naujų paslaugų kūrimui.

Ilgalaikė „Teo“ ir „Omnitel“ vizija – būti platforma inovatyviems startuolių sprendimams, kuriuos galime pasiūlyti didelei savo klientų bazei. Be to, esame vartai, pro kuriuos padėsime įžengti į Šiaurės ir Baltijos šalių rinkas. Nuo pat idėjos gimimo palaikome „Vilnius Tech Park“ ir siekiame būti aktyvia jo dalimi.“

Žaidimų kūrėjų rojus

Kita parke įsikursianti bendro darbo erdvė drąsiai gali būti pavadinta žaidimų kūrėjų rojumi. Mobiliųjų platformų ir socialinių tinklų žaidimų studija „Game Insight“ teigia Sapiegose matanti idealią platformą ne tik savo biurui, bet su žaidimų kūrimu susijusiai mentorystei, renginiams bei kūrybiniam bendradarbiavimui.

Kaip teigia „Game Insight“ generalinis direktorius Anatolijus Ropotovas, kompanija jau kurį laiką žvalgėsi vietos, kurioje galėtų dirbti su startuoliais ir laisvai samdomais technologijų bei dizaino guru. „Labai džiaugiuosi, kad tokia vieta jau greitai bus atidaryta Vilniuje ir kad būsime viena iš joje veikiančių kompanijų. Nekantraujame prisijungti prie ekosistemos ir pasidalinti savo tarptautine patirtimi bei kontaktų tinklu su žaidimų kūrėjais, kurie pasiruošę šuoliui aukštyn.“

Finansavimo ir mentorystės galimybės

Viename iš parko pastatų įsikurs ir akceleratorius „Startup Highway“ bei jo globojami startuoliai. Akceleratorius neseniai paskelbė tarptautinį kvietimą, atrinktoms komandoms siūlydamas ne tik mentorystę bei pradinę investiciją, bet ir galimybę dirbti „Startup Highway“ pastate parke.

„Startup Highway“ portfelio valdytojo Martyno Matekonio teigimu, parkas turi potencialo startuolių ekosistemą pakeisti iš esmės. „Čia dirbdami startuoliai visą reikiamą pagalbą galės gauti ne tik iš mūsų, bet ir iš labai plataus rato skirtingų sričių lyderių. Be to, darbas šioje aplinkoje turėtų paskatinti sveiką konkurenciją tarp skirtingų komandų.“

Prie parke įsikursiančių fondų jungiasi ir tarptautinis rizikos kapitalo fondas „IMI.VC“, čia perkelsiantis savo centrinę būstinę. Pasak „IMI.VC“ investicijų direktoriaus Andrew Usyugovo, fondas parką mato kaip geriausią vietą įsikurti regione.

„Pastaruosius kelerius metus nemažai dėmesio skyrėme ekosistemos vystymui, investicijoms į startuolių infrastruktūrą. Todėl kitas natūralus žingsnis – jungtis prie „Vilnius Tech Park“. „IMI.VC“ investuoja globaliai, todėl šiuo metu svarstome galimybę į Vilnių perkelti keletą užsienyje dirbančių savo komandų. Tai – geriausia vieta būti regione.“

Finansiniu parko partneriu tapo DNB bankas, patvirtinęs 3 mln. Eur kreditą parke esančių istorinių pastatų atnaujinimui ir infrastruktūros vystymui. Kreditas, garantuotas išskirtinai privačių investuotojų lėšomis, sudaro kiek daugiau nei pusę parke planuojamų investicijų.

„DNB bankas ketina tapti ir aktyviu parko bendruomenės nariu. „Naujos, veržlios ir drąsios startuolių įmonės yra DNB labai vertinamas ir palaikomas verslo segmentas. Visuomet ieškome patrauklių galimybių prisidėti prie verslumo skatinimo ir jaunam verslui pritaikytų priemonių plėtros. Net neabejoju, kad šia finansavimo sutartimi neapsiribosime, toliau aktyviai ieškosime būdų, kaip tapti čia veikiančių verslų partneriais ir kartu kurti išmaniajai visuomenei skirtus sprendimus“, – sako DNB IT ir Operacijų tarnybos vadovas Tadas Sudnius.

Savo planus įsikurti parke jau anksčiau yra patvirtinęs rizikos kapitalo fondas „Practica Capital“, akceleratorius „Startup.lt“ bei Didžiosios Britanijos ES paramos mažų ir vidutinių įmonių inovacijoms konsultantai „Alien Technology Transfer“. Netrukus planuojama skelbti ir apie pirmuosius parke įsikursiančius startuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.