Londonas nusprendė išsiaiškinti tikruosius NT savininkus

Užsienio bendrovės, turinčios

„Korupcija yra vėžys, plintantis pačioje daugelio mūsų pasaulinio masto problemų širdyje, – teigė D. Cameronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Korupcija yra vėžys, plintantis pačioje daugelio mūsų pasaulinio masto problemų širdyje, – teigė D. Cameronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

May 12, 2016, 10:00 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:46 PM

Turinčios nekilnojamojo turto ar siekiančios dalyvauti vyriausybės skelbiamuose konkursuose įmonės bus įrašytos į naują registro sąrašą – tai dar viena priemonė, kuria Britanijos premjeras Davidas Cameronas nori mažinti pasaulinę korupciją. Naujiena skelbiama Londone ketvirtadienį į korupcijos problemai skirtą viršūnių susitikimą renkantis ir pasaulio lyderiams.

Pasak pareigūnų, D. Camerono planai apims tiek užsienio įmones, jau turinčias nekilnojamojo turto Jungtinėje Karalystėje, tiek ir dar tik ketinančias pirkti aktyvų.

Manoma, kad registras „trukdys korumpuotiems asmenims ir valstybėms disponuoti, „plauti“ ar slapstyti nelegaliai įsigytas fondų lėšas per Londono nekilnojamojo turto rinką ir (nebeleis) naudotis mūsų viešojo sektoriaus fondais“, nurodoma premjero pranešime.

Šiuo metu Anglijos ir Velso regionuose užsienio įmonėms priklauso maždaug 100 tūkst. nekilnojamojo turto objektų, vien Londone jų priskaičiuojama daugiau kaip 44 tūkst.

Korupcija yra vėžys, plintantis pačioje daugelio mūsų pasaulinio masto problemų širdyje, – teigė D. Cameronas, duodamas interviu leidiniui „The Guardian“ prieš viršūnių susitikimą. – Ji naikina darbo vietas, stabdo augimą, pasaulio ekonomikai kasmet kainuoja milijardus svarų.

Ji įkalina neturtingiausius skurde, nes korumpuotos pasaulio vyriausybės siurbia fondų lėšas ir trukdo sunkiai dirbantiems žmonėms gauti augimo teikiamų pajamų ir lengvatų, kurios joms teisėtai priklauso“.

Viršūnių susitikimas, kurio metu bus kalbama apie kovą prieš korupciją, tampa pirmu tokio pobūdžio renginiu, sujungiančiu vyriausybes, verslą ir visuomenę.

Jam vadovaus Britanijos premjeras, tiesa, iki šiol nėra žinomi visi susitikimo dalyviai: pranešama, kad renginyje tikrai dalyvaus JAV valstybės sekretorius Johnas Kerris, Nigerijos prezidentas Muhamadu Buharis bei Afganistano lyderis Ashrafas Ghanis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.