Ruoškitės keliauti: startuos skrydžiai tarp Palangos ir Kijevo

Šiemet atsigavusio Palangos oro uosto maršrutų geografija pasipildė dar viena kryptimi. Didžiausiame šalies kurorte įsikūręs oro uostas pasirašė sutartį su Ukrainos nacionaliniu oro vežėju bendrove „Ukraine International Airlines“ dėl reguliarių skrydžių iš Kijevo Borispolio oro uosto.

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 9:08 AM, atnaujinta May 25, 2017, 7:14 PM

Nuo birželio 19 dienos iš Ukrainos į Palangą orlaiviai skraidys du kartus per savaitę trečiadieniais ir sekmadieniais. Kol kas susitarta dėl skrydžių iki rugsėjo 21 dienos, tačiau ukrainiečiai neatmetė galimybės, kad šis reisas gali būti pratęstas visiems metams. Tai priklausys nuo šio maršruto paklausos pasibaigus vasarai.

Į Palangą keleiviai bus skraidinami brazilų gamybos orlaiviu „Embraer 190“, kuris talpina apie 80 keleivių. Kiek kainuos bilietai, dar nėra žinoma, nes Ukrainos oro skrydžių bendrovė tik dabar juos ruošiasi pardavinėti.

Kijevo maršrutas Palangos oro uostui jau yra devintasis. Penki iš jų atsirado vien per šiuos metus. Iki tol reguliariais reisais iš Palangos buvo galima skristi tik į Kopenhagą, Rygą, Oslą ir vasaros metu – į Maskvą. Šiemet į Palangą atėjo abu Lietuvoje veikiančios pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“, kurios keleivius pradėjo skraidinti į skirtingus Londono oro uostus.

Nuo balandžio ištisus metus nauju reguliariu maršrutu orlaiviai kyla į Varšuvą. Nuo birželio 19 d. vasaros sezonui prasidės skrydžiai į Minską. Birželio viduryje atsinaujins maršrutas į Maskvą.

Nauji skrydžiai du kartus padidino Palangos oro uosto aptarnaujamų keleivių skaičių. Anot oro uosto vadovo Mariaus Gelžinio, pernai per pirmuosius keturios mėnesius per Palangą skrido apie 10 tūkst. keleivių. Šiemet per tą patį laikotarpį keleivių padaugėjo dvigubai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.