„Vilniaus prekyba“ įsigijo „Akropolius“

Bendrovė „Vilniaus prekyba“ ir Maltos bendrovė „Relvit Ltd.“ užbaigė „Akropolių“ įsigijimo sandorį. „Vilniaus prekyba“ įsigijo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ valdančių ir kontroliuojančių bei kitą nekilnojamąjį turtą valdančių įmonių akcijas – Akropolis group, UAB, Akropolis Real Estate B.V. ir Nikola Mushanov projektas, UAB. Galutinė sandorio vertė – daugiau nei 400 mln. eurų.

Įvykus sandoriui „Akropolio“ grupės įmonių valdymas iš Maltos persikelia į Lietuvą, kurioje bus konsoliduojama ir kontroliuojama grupės įmonių veikla ir jos rezultatai.<br>D.Umbraso nuotr.
Įvykus sandoriui „Akropolio“ grupės įmonių valdymas iš Maltos persikelia į Lietuvą, kurioje bus konsoliduojama ir kontroliuojama grupės įmonių veikla ir jos rezultatai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 2:29 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:40 AM

Pasirašius įmonių akcijų pardavimo sutartį užbaigta daugiau nei metus užtrukusi sandorio procedūra, kurią bandė stabdyti smulkusis įmonės „Relvit“ akcininkas Mindaugas Marcinkevičius.

„Niekada neabejojome savo veiksmų teisėtumu ir kad sandoris bus galutinai užbaigtas nepaisant vieno iš „Relvit“ akcininkų nuolatinio spaudimo ir bandymų manipuliuoti viešąja nuomone ir teismais siekiant, kad sandorio sudarymas būtų kuo ilgiau vilkinamas. Džiaugiamės, kad šiandien galime šioje istorijoje padėti esminį tašką“, – sakė „Vilniaus prekybos“ direktorė Raimonda Kižienė.

Pasak jos, nuo šiol visi betarpiškai susiję mažmeninės prekybos ir nekilnojamo turto verslai bus kontroliuojami vieningai. „Įsigijus „Akropolius“ atsiras daugiau sinergijos tarp visų „Vilniaus prekybos“ susijusių verslų, galėsime siekti dar didesnio „Vilniaus prekybos“ kontroliuojamų verslų efektyvumo“, – sakė „Vilniaus prekyba“ direktorė Raimonda Kižienė.

Įvykus sandoriui „Akropolio“ grupės įmonių valdymas iš Maltos persikelia į Lietuvą, kurioje bus konsoliduojama ir kontroliuojama grupės įmonių veikla ir jos rezultatai. Tai reiškia dar paprastesnį informacijos apie įmonių veiklos rezultatus pasiekiamumą tiek netiesioginiams akcininkams, tiek verslo partneriams. Be to, „Vilniaus prekyba“ galės padėti išspręsti „Akropolio“ grupės įmonėms aktualius naujų projektų finansavimo klausimus.

„Primename, kad M. Marcinkevičius kreipėsi į Maltos ir Lietuvos teismus, prašydamas stabdyti sandorį. Maltos teismas dar pernai gegužės mėn. pripažino M. Marcinkevičiaus reikalavimus nepagrįstais. Lietuvos apeliacinis teismas 2015 m. spalio 21 d. panaikino laikinąsias apsaugos priemones ir leido parduoti „Akropolius“ „Vilniaus prekybai“. Teismas taip pat konstatavo, kad nebuvo pagrindo uždrausti „Relvit“ ir „Vilniaus prekybai“ sudaryti sandorius dėl „Relvit“ valdomų bendrovių akcijų pardavimo“, – rašoma „Vilniaus prekybos“ pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje