D. Trumpas nesutinka su ekspertais: jo turtas daug didesnis

500 įmonių

„Forbes“ tyrėjai pernai įrodinėjo, kad D. Trumpo turto vertė neviršija 4 mlrd. JAV dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Forbes“ tyrėjai pernai įrodinėjo, kad D. Trumpo turto vertė neviršija 4 mlrd. JAV dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 2:07 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:40 AM

Niujorko nekilnojamojo turto magnatas pranešė, jog Federalinei rinkimų komisijai pateikė savo asmeninių pajamų pažymą, kurioje yra 104 puslapiai ir kuri, jo teigimu, yra didžiausia komisijos istorijoje.

Komisija pajamų pažymos dar nepaskelbė, tačiau turėtų tai padaryti per 30 dienų.

„Pateikiau savo asmeninių pajamų pažymą, kuri, ir aš tuo didžiuojuos, yra didžiausia Federalinės rinkimų komisijos istorijoje“, – trečiadienį paskelbė D.Trumpas.

„Sukūriau neįtikėtiną įmonę ir sukaupiau vieną įspūdingiausių nekilnojamojo turto portfelių...“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad „štai toks yra šaliai reikalingas mąstymo būdas“.

Billas ir Hillary Clinton taip pat paskelbė savo finansines ataskaitas, iš kurių, pasak JAV žiniasklaidos, matyti, kad už apmokamas kalbas abudu susižėrė 6,75 mln. JAV dolerių.

Konkrečiai „ABC News“ paminėti kampanijos dokumentai rodo, kad H. Clinton pernai pasakė šešias kalbas, už kurias jai buvo sumokėta 1,475 mln. JAV dolerių. Daugiausia – 315 tūkst. JAV dolerių – ji uždirbo už 2015 metų kovo 3 dieną „eBay“ sakytą kalbą.

Tačiau pernai balandį apie ketinimus varžytis dėl prezidento posto paskelbusi H.Clinton nuo to laiko tokių kalbų nesako.

ABC taip pat pranešė, kad Billas Clintonas už 22 sakytas kalbas pernai gavo 5,25 mln. JAV dolerių.

500 įmonių

Tuo tarpu D.Trumpo kampanijos atstovai pareiškė, kad jo įplaukos per metus padidėjo maždaug 190 mln. JAV dolerių ir, kaip nurodyta jo paskutinėje ataskaitoje, milijardieriaus pajamos, neįskaitant dividendų, palūkanų, kapitalo prieaugio, nuomos mokesčių ir honorarų, viršijo 557 mln. JAV dolerių.

Pernai liepą paskelbtoje pajamų pažymoje D. Trumpas nurodė, jog yra susijęs su daugiau kaip 500 įmonių ir organizacijų ir kad turi 168 įvairius aktyvus ir pajamų šaltinius.

Pažyma rodo, kad jis pareiškė 2014 metais gavęs 362 mln. JAV dolerių pajamas.

Tuo tarpu žurnalo „Forbes“ tyrėjai pernai įrodinėjo, kad D. Trumpo turto vertė neviršija 4 mlrd. JAV dolerių. Anot jų, po įvairių įžeidžiančių viešų pareiškimų jis prarado daugybę verslo sandorių.

Dauguma pretendentų į prezidento postą jau paskelbė savo mokesčių deklaracijas, tačiau D. Trumpas to iki šiol nepadarė.

Penktadienį ABC paklaustas apie tai, koks pajamų mokesčio tarifas jam yra taikomas, milijardierius atsakė, jog „tai yra ne jūsų reikalas“. Visgi jis pridūrė, kad savo pajamų deklaraciją paskelbs po to, kai bus atliktas jos auditas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.