Paviešinti turtingiausi rusų paveldėtojai – sumos milžiniškos

Rusijos „Forbes“ pirmą kartą paviešino pačių turtingiausių rusų paveldėtojų sąrašą.

Sąraše pirmauja „Lukoil“ prezidento Vagito Alekperovo sūnus Jusufas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sąraše pirmauja „Lukoil“ prezidento Vagito Alekperovo sūnus Jusufas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 5:10 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:02 AM

Sudarant reitingą, verslininkų turtai buvo dalinami priklausomai nuo vaikų skaičiaus, o sutuoktinių dalis įskaičiuota nebuvo.

Iš viso į sąrašą papuolė 20 milijardierių, visi kartu turintys 47 vaikus.

„Mažiausias“ palikimas – 1,8 mlrd. dolerių paveldėtojui. Todėl net Romano Abramovičiaus vaikai į sąrašą nepapuola - kiekvienam iš jų tenka tik po milijardą.

Sąraše pirmauja „Lukoil“ prezidento Vagito Alekperovo sūnus Jusufas, kuris gali paveldėti visus tėvo turtus, kurių „Forbes“ skaičiavimais yra 8,9 mlrd. dolerių.

Antroje vietoje bendrovės „EuroChem“ savininko keturmetė dukra Tara, kuriai tenka 8,2 mlrd. dolerių.

Reitinge pirmą vietą užimti galėjo bendrovės „Novatek“ savininko Leonido Michelsono dukra Viktorija, bet 2015 metais jai gimė brolis. Šiai dienai tėvo 14,4 mlrd. dolerių tektų dalinti per pusę, tad ji liko tik trečia.

Į pirmąjį turtingiausių paveldėtojų dešimtuką taip pat papuolė „Alfa Group“ akcininko Aleksejaus Kuzmičevo sūnus Aleksis (6,7 mlrd. dolerių), bendrovės „Magnit“ įkūrėjo Sergėjaus Galickio dukra Polina (5,7 mlrd. dolerių), įmonės „Renova“ savininko Viktoro Veskelbergo vaikai Irina ir Aleksandras (tenka po 5,25 mlrd. dolerių), bendrovės „UGKM“ akcininko Iskandero Machmudovo sūnus Džachangiras (4 mlrd. dolerių), futbolo klubo „Monaco“ savininko Dmitrijaus Rybolovlevo dukros Ekaterina ir Ana (po 3,85 mlrd. dolerių), trys „Novatek“ akcininko Genadijaus Timčenko vaikai Natalija, Ksenija ir Ivanas (po 3,8 mlrd. dolerių) ir „Alfa Group“ bendrasavininko Michailo Fridmano vaikai Lora, Ekaterina, Aleksandras ir Nika (po 3,3 mlrd. dolerių).

Milijardierių vaikai, nepaisant to ar mokosi užsienyje, ar Rusijoje, pirmenybę teikia su ekonomika susijusioms specialybėms. Tarp jų populiariausia mokslo įstaiga – Maskvos valstybinis tarptautinių santykių institutas. Ši aukštojo mokslo įstaiga buvo populiariausia ir tarp paveldėtojų tėvų.

Jeigu paskaičiuoti kartu visus 77 rusų milijardierių turtus, kurių yra 283 mlrd. dolerių ir padalinti juos visiems jų vaikams, kurių yra 243, kiekvienam teks daugiau nei milijardas dolerių.

Parengė Kristina Rancaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.