Įregistravo siūlymą kai kuriems maisto produktams mažinti PVM

Seime įregistruotas siūlymas nuo rugsėjo lengvatinį penkių procentų pridėtinės vertės mokesčio tarifą taikyti šviežiai atšaldytai mėsai ir paukštienai, karvių pienui ir jo produktams, išskyrus fermentinius sūrius ir jogurtus.

Siūlo taikyti šviežiai atšaldytai mėsai ir paukštienai, karvių pienui ir jo produktams, išskyrus fermentinius sūrius ir jogurtus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Siūlo taikyti šviežiai atšaldytai mėsai ir paukštienai, karvių pienui ir jo produktams, išskyrus fermentinius sūrius ir jogurtus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT RADIJAS, LRT.lt

2016-05-23 14:23, atnaujinta 2017-05-24 13:33

Siūlymą įregistravę parlamentarai teigia, kad vis daugiau lietuvių vykstant pirkti maisto produktų į kaimynines šalis, kur yra mažesnis PVM, šalies žemdirbiai turi nevienodas konkurencines sąlygas.

Pataisų autoriai sako, kad valstybės biudžetas neprarastų pajamų, nes mažesnės produktų kainos paskatintų šių prekių vartojimą.

Premjeras praėjusią savaitę sakė, kad jei sumažintas PVM mėsai nepaskatins jos produktų kainų mažėjimo, ši lengvata būtų atšaukta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.