Lietuviai naudojasi nerimo dėl „Brexit“ sukurta proga

Bankų valiutų prekybos

Lietuvos verslo interesų Jungtinėje Karalystėje esama.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos verslo interesų Jungtinėje Karalystėje esama.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 7:20 AM, atnaujinta May 24, 2017, 3:13 PM

Britų nekilnojamojo turto rinkoje pinigų dar pernai investavo Lietuvos investicijų bendrovės „Orion Asset Management“ valdomas nekilnojamojo turto fondas „Orion London Property Fund“, investuojantis į būstą Londone – pasak fondo valdytojo Ryčio Davidovičiaus, iš viso fondas yra pritraukęs 3,4 mln. GBP investicijų ir įsigijęs 9 būstus, kurių vidutinė kaina – 0,285 mln. GBP. Visi įsigyti būstai yra išnuomoti, nuomos pajamingumas siekia 4,32 proc.

Maža to, fondas dar didina investavimo riziką, tiesa – jau nebe tiek, kiek planavo anksčiau – pasak R.Davidovičiaus, fondo valdoma specialios paskirties bendrovė šiuo metu baigia derybas su Anglijos banku dėl sverto suteikimo – ketinama naudoti 40–50 proc. finansinį svertą, tad fondas, numatome, įsigis nekilnojamojo turto už maždaug 5,0–5,5 mln. GBP, o kuriant fondą, buvo numatoma turėti 10 mln. GBP valdomo turto, tačiau rinkai pakankamai greitai kaistant nutarta daugiau investicijų kiekio nedidinti, nors klientų susidomėjimas yra didelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.