Rengiamas konkursas „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016“

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas konkursas „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016“, kuriame kviečiami dalyvauti į Lietuvos vidaus rinką supakuotus gaminius išleidžiantys gamintojai ir importuotojai, pakuočių gamintojai, savivaldybės ir regioniniai atliekų tvarkymo centrai bei atliekų tvarkytojai.

Lietuvos atsakingo verslo asociacijos direktorė Audronė Alijošiūtė
Lietuvos atsakingo verslo asociacijos direktorė Audronė Alijošiūtė
VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ valdybos vicepirmininkas Aloyzas Gaudutis
VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ valdybos vicepirmininkas Aloyzas Gaudutis
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:54 PM

Konkursui galima pristatyti praėjusiais ir šiais metais įgyvendintas arba šiuo metu įgyvendinamas veiklas, projektus, kurie vienaip ar kitaip atspindėtų norą ir pastangas prisidėti prie pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo sistemos vystymo.

„Pereinant prie žiedinės ekonomikos modelio, pakuočių sektoriaus dalyviams keliami vis aukštesni aplinkosauginiai reikalavimai, kurie reikalauja sąmoningų verslo, valstybinių institucijų ir visuomenės pastangų bei tarpsektorinio bendradarbiavimo. Kalbėdami apie pakuočių sektorių, per dažnai susitelkiame tik į problemas, nepastebime pažangių iniciatyvų bei idėjų. Šiuo konkursu norisi paviešinti gerąją patirtį, paskatinti inovatyviai, kūrybiškai ir atsakingai pakuočių bei pakuočių atliekų tvarkymo sistemoje veikiančias verslo įmones, įstaigas“ – teigia konkurso organizatorių atstovas, VšĮ Pakuočių tvarkymo organizacijos valdybos vicepirmininkas Aloyzas Gaudutis.

Pagal savo veiklos pobūdį, dalyviai suskirstyti į 4 grupes. Kiekviena grupė gali pretenduoti į 3 skirtingas nominacijų kategorijas, tarp kurių ir švietimo iniciatyvos, ir modernūs technologiniai sprendimai. Visas kategorijas vienija siekis mažinti neigiamą pakuočių poveikį aplinkai.

„Pagal drabužį sutinka, pagal protą palydi“ sakome apie žmones – ar ne taip pat yra su daiktais? Pakuotė ne tik daikto „rūbas“, bet ir puikus gamintojo atsakingumo įrodymas. Ir visuomenė, ir gamintojai turi prisiimti atsakomybę už didėjančius atliekų kiekius. Šis konkursas – puiki proga verslui dalintis gerąja patirtimi, inovatyviais sprendimais“ – teigia vieno iš konkurso partnerių atstovė, Lietuvos atsakingo verslo asociacijos direktorė Audronė Alijošiūtė.

Dalyvių paraiškos priimamos iki š. m. rugsėjo 30 d. Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti 2016 m. lapkričio mėnesį VšĮ Pakuočių tvarkymo organizacijos metinės konferencijos metu. Geriausiųjų laukia ne tik diplomai ir originalūs prizai, bet ir jų pasiekimų pristatymas plačiajai visuomenei. Informacija apie konkurso nugalėtojus bus skelbiama įvairiose žiniasklaidos priemonėse, jie įgys teisę apie savo laimėjimą skelbti rinkodaros tikslais. „Sakoma, kad geri pavyzdžiai užkrečia, todėl tikimės, kad pakuočių sektoriaus lyderiai įkvėps ir kitas  įmones perimti pažangią aplinkosauginę patirtį bei įsilieti į atsakingo verslo gretas“  – įsitikinęs A. Gaudutis. Konkurso partneriai -  KTU Pakavimo, inovacijų ir tyrimų centras, Lietuvos darbdavių konfederacija ir Lietuvos atsakingo verslo asociacija. Konkurso sąlygos ir dalyvio paraiškos anketa skelbiama interneto svetainėje www.pslyderiai.lt. Dalyvavimas konkurse nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.