„Nokia“ tirpdo darbo vietas – jų sunaikins tūkstančius

„Nokia' atstovas atsisakė komentuoti tokį pareiškimą.

Savo darbuotojų mažinimo visame pasaulyje programą „Nokia“ pradėjo balandį.<br>Reuters-Scanpix nuotr.
Savo darbuotojų mažinimo visame pasaulyje programą „Nokia“ pradėjo balandį.<br>Reuters-Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

May 24, 2016, 4:06 PM, atnaujinta May 24, 2017, 10:05 AM

Tokių veiksmų ji griebiasi pagal išlaidų mažinimo programą. Apie tai pranešė „Reuters“, remdamasi Suomijos profsąjungos atstovu.

Savo darbuotojų mažinimo visame pasaulyje programą „Nokia“ pradėjo balandį, ketindama iki 2018 metų sutaupyti 900 mln. eurų veiklos išlaidų. Tačiau kol kas bendrovė oficialiai nepaskelbė, kiek konkrečiai darbo vietų ji planuoja apkarpyti visame pasaulyje.

„Mes negirdėjome oficialių skaičių, bet remdamasis savo turima informacija, manyčiau, kad iš viso bus panaikinta 10-15 tūkst. darbo vietų, – sakė  „Nokia“ gamyklos, esančios Oulu mieste, profsąjungos atstovas Risto Lehtilahti.

„Nokia' atstovas atsisakė komentuoti tokį pareiškimą.

Šiuo metu visame pasaulyje dirba 104 tūkst. „Nokia“ darbuotojų. Praėjusią savaitę bendrovė patikslino savo planus, susijusius su darbuotojų atleidimu Suomijoje, – naujaisiais duomenimis, šalyje ketinama atleisti maždaug tūkstantį savo darbuotojų. Anksčiau skelbta apie planus atleisti 1300 darbuotojų.

Kiek anksčiau „Nokia“ skelbė ketinanti panaikinti apie 1400 pozicijų Vokietijoje. Prancūzijoje ji planuoja atleisti apie 400 darbuotojų, bet kartu žada sukurti 500 mokslinio-tiriamojo darbo pozicijų, kaip ir buvo žadėta Prancūzijos vyriausybei per derybas dėl Prancūzijos telekomunikacijų įrangos gamintojos „Alcatel-Lucent SA“ įsigijimo.

„Nokia“ atstovas atsisakė atskleisti smulkesnės informacijos apie planuojamus darbo vietų karpymus kitose šalyse. „Nokia“ tęsia darybas su darbuotojų atstovais maždaug 30-yje šalių.

Per pastarąjį dešimtmetį „Nokia“ Suomijoje atleido tūkstančius darbuotojų, nes aktyvesnė išmaniųjų telefonų gamintojų veikla užgožė jos kitados dominuojantį mobiliųjų telefonų gamybos verslą. Suomijos mobiliųjų telefonų gamintojai teko parduoti savo mobiliųjų telefonų gamybos verslą JAV technologijų milžinei „Microsoft Corp“, kurį tęsė darbo vietų karpymo strategiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.