Iš šešėlio ištraukta beveik pusė milijardo eurų BVP

Gegužės 23-29 dienomis

„Galime pasidžiaugti, kad per 10-metį išties pasikeitė kontrolės institucijų požiūris“, – sakė A.Butkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Galime pasidžiaugti, kad per 10-metį išties pasikeitė kontrolės institucijų požiūris“, – sakė A.Butkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 11:17 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:07 AM

„Ilgus metus vykdant prevencinę veiklą ir kovojant su šešėline ekonomika šiandien jau skaičiais galime įvardyti mūsų pastangų rezultatus. Vien pernai Lietuvos šešėlinės ekonomikos dalis nuo BVP sumažėjo 1,3 procentinio punkto, o iš šešėlio atimta piniginė BVP išraiška sudarė beveik pusę milijardo (480,9 mln.) eurų“, – sakė premjeras A.Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, pasiekti pažangą padėjo ne atskiros akcijos ar pavieniai veiksmai, bet visų atsakingų institucijų koordinuota veikla.

„Atnaujintas Komisijos kontrolės ir teisėsaugos institucijų bendradarbiavimui koordinuoti darbas, numatyta ir vykdoma nemažai kriminalinės žvalgybos ir baudžiamojo persekiojimo priemonių, kurios realizuojamos bendradarbiaujant teisėsaugos institucijoms, muitinei, Valstybinei mokesčių inspekcijai, prokuratūrai“, – teigė Ministras Pirmininkas ir pridūrė, kad šiemet palaipsniui pradėsianti veikti išmanioji mokesčių administravimo sistema dar labiau sustiprins kovą su nesąžiningu mokesčių administravimu.

Tačiau, premjero teigimu, siekiamas rezultatas nėra tik baudžiamasis. Daug svarbiau yra skatinti dialogą ir šviesti visuomenę apie mokesčių naudą. „Galime pasidžiaugti, kad per 10-metį išties pasikeitė kontrolės institucijų požiūris. Šiandien vyrauja jau ne baudimo nuostatos, o dialogas ir sprendimų ieškojimas. Konsultantai teikia informaciją, kaip pagerinti verslo sąlygas, padeda nesutrikti kartais painiame mokesčių sistemos mechanizme, vykdo skaidrumo iniciatyvas ir aiškina, kam naudojami gyventojų sumokėti mokesčiai“, – sakė Vyriausybės vadovas.

„Pilietiški gyventojai, jaunimas vis aiškiau supranta, kad sąžiningai sumokėti mokesčiai grįžta per geresnį socialinį aprūpinimą, didesnes pensijas, turime geresnes mokslo sąlygas, viešąjį saugumą. Labai svarbu, kad girdime ir vis stipresnį verslo balsą, vis daugiau verslininkų pasisako už skaidrumą ir sąžiningumą“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas A. Butkevičius ir teigė tikįs, kad pastaraisiais metais pradėtas glaudesnis bendradarbiavimas šešėlinės ekonomikos klausimais su mokslo institucijomis suteiks papildomą impulsą šviečiant jaunąją kartą.

Konferencijos metu ministras pirmininkas A. Butkevičius įteikė padėkas už bendrą darbą kovojant su šešėline ekonomika ilgamečiams partneriams: „Philip Morris International“, viešajai įstaigai „Lietuva be šešėlio“, Legalaus verslo aljansui ir Investuotojų forumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.