„Saldžių majų“ savininkų ir pardavėjų konfliktas aštrėja

„Saldžių majų“ kelių parduotuvių darbuotojoms galimai buvo išmokėti nulio eurų arba gerokai apkarpyti, 150 ar 180 eurų, atlyginimai. Pardavėjos kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, o bendrovė – į „Sodrą“.

„Saldžių majų“ vadovas sako, kad bendrovėje bus griežtinama kontrolė, kad vogti nebebūtų įmanoma.<br>V.Balkūno nuotr.
„Saldžių majų“ vadovas sako, kad bendrovėje bus griežtinama kontrolė, kad vogti nebebūtų įmanoma.<br>V.Balkūno nuotr.
„Saldžių majų“ kelių parduotuvių darbuotojoms galimai buvo išmokėti nulio eurų arba gerokai apkarpyti, 150 ar 180 eurų, atlyginimai.<br>K.Rancaitės nuotr.
„Saldžių majų“ kelių parduotuvių darbuotojoms galimai buvo išmokėti nulio eurų arba gerokai apkarpyti, 150 ar 180 eurų, atlyginimai.<br>K.Rancaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

May 31, 2016, 7:51 AM, atnaujinta May 23, 2017, 3:46 PM

Pasak darbuotojų, parduotuvėse buvo atliekama inventorizacija. Neva, buvo nustatytas trūkumas, todėl visi darbuotojai turėjo jį padengti iš savo kišenės.

Iš pradžių buvo reikalaujama, kad darbuotojos savanoriškai padengtų nuostolius. Šioms nesutikus, parduotuvių savininkai atlyginimus nuraikė savavališkai.

Pardavėja informavo, kad darbuotojos ketina kreiptis į Darbo inspekciją ir Ginčų komisiją.

Vilniaus I Darbo ginčų komisijos atstovai teigė skundą iš darbuotojų gavę, tačiau komentuoti negalintys, kadangi posėdis įvyks daugiau nei po savaitės, birželio 8 dieną.

Įmonė dar neatsiuntė visų reikalingų dokumentų ir paprašė atidėti posėdį, prašymas buvo patenkintas.

Sodra“ skundą gavo

Įvairiuose Lietuvos miestuose 19 „Saldžių majų“ parduotuvių valdančios bendrovės „Majai“ direktorius Rimas Šabrinskas sakė, kad po eilinio patikrinimo keliose Vilniaus parduotuvėse buvo nustatytas prekių trūkumas, kuris įvertintas keliais tūkstančiais eurų.

„Parduotuvių darbuotojos yra vienintelės, kurios gali ir turi pareigą prižiūrėti parduotuvėje esančias prekes nuo neteisėto jų pasisavinimo“, – dėstė R.Šabrinskas.

Dėl pardavėjų aplaidaus darbo, o gal net ir galimai nusikalstamų veiksmų, dėl kurių vyksta tyrimas, susidarę prekių trūkumai kelis kartus viršija pardavėjų atlyginimą.

Pardavėjoms buvo siūloma dėl jų kaltės susidariusį trūkumą kompensuoti dalimis per kelis mėnesius po nedideles sumas, kad finansiškai jos nebūtų nuskriaustos.

Savininko teigimu, užuot sutikusios su pasiūlymu, jos gavo nedarbingumo lapelius.

„Įtardami galimus neteisėtus veiksmus ir neteisėtus mėginimus pasisavinti „Sodros“ lėšas, mes informavome įstaigą, kad pastaroji išsiaiškintų, ar pardavėjoms pagrįstai buvo išduoti nedarbingumo pažymėjimai. Mūsų žiniomis, „Sodra“ sureagavo ir viena pardavėja jau grįžta į darbą“, – prieš savaitę sakė R.Šabrinskas.

„Sodros“ atstovas Rytas Stalnionis sakė, kad skundas buvo gautas praėjusį penktadienį.

„Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius bendrovės „Majai“ skundą gavo gegužės 27 dieną. Šiuo metu gauta informacija yra tikrinama, vykdomas tyrimas, kaip tai daroma panašiais atvejais. Paties skundo turinio paviešinti negalime“, – sakė R.Stalnionis.

Dabar „Saldžių majų“ vadovas sako: bendrovėje bus griežtinama kontrolė, kad vogti nebebūtų įmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.