„Maxima“ valstybės iždą ir Sodrą pamaitins net 168 mln. eurų

235 parduotuvių tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ valstybės iždą bei socialinio draudimo fondą papildys 167,96 mln. eurų mokesčių, priskaičiuotų už 2015 metus. Tai 11 proc. (arba 16,61 mln. eurų) daugiau nei 2014 metais.

„Maxima“ tinklas Lietuvoje vienija 235 parduotuves.<br>A.Srėbalienės nuotr.
„Maxima“ tinklas Lietuvoje vienija 235 parduotuves.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 2:12 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:29 AM

Pagrindinės priežastys, lėmusios išaugusius mokesčius bendrovei – atsigavęs vartojimas ir struktūriniai pirkinių krepšelio pokyčiai, didėjęs darbo užmokesčio fondas, taip pat efektyviau valdomi įmonės kaštai bei padidėjusi įmonės importo dalis, skaičiuojama nuo bendros įmonės apyvartos.

„Praėjusiais metais šalyje vartojimas augo. Buvo perkama ir vartojama daugiau, pokyčius fiksavome ir krepšelio struktūroje: nupirkta mažiau pigiausių prekių, o vidutinės ir aukštesnės kainos prekių pardavimai praėjusiais metais išaugo.

Siekdami savo pirkėjams pasiūlyti galimybę rinktis įvairesnes prekes, ieškant geriausio ir priimtiniausio kainos ir kokybės santykio, pernai daugiau prekių atsivežėme iš užsienio ir papildėme jomis mūsų reguliarų asortimentą.

Taip pat stiprinome ir savo konkurencingumą darbo rinkoje – maždaug 6 proc. padidinome darbo užmokesčio fondą, diegėme kai kuriuos įmonės veiklos procesus efektyvinančius sprendimus. Visa tai lėmė, kad mokesčiais gausiau papildysime ir šalies biudžetą“, – sako „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Didžiausias 2015 metais bendrovei priskaičiuotų mokesčių dalis sudarė pridėtinės vertės mokestis (PVM), su darbo užmokesčiu susijusios įmokos socialinio draudimo fondo valdybai bei pelno mokestis. Praėjusiais metais „Maxima LT“ priskaičiuota 89 mln. eurų PVM, 38,3 mln. eurų bendrovės įmokų socialinio draudimo fondo valdybai, 11,8 mln. pelno mokesčio.

Lyginant su 2014 metais, pernai labiausiai išaugusios mokesčių dalys – PVM, pelno, muito ir akcizo mokesčiai, taip pat įmokos socialinio draudimo fondo valdybai. Pastarojo mokesčio augimas susijęs su darbo užmokesčio fondo įmonės viduje augimu.

Už 2014 m. bendrovei „Maxima LT“ buvo priskaičiuota 151,3 mln. eurų mokesčių.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 235 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų. „Maxima LT“ yra viena iš įmonių penketuko, kasmet sumokančių daugiausiai mokesčių į šalies biudžetą. Didėjant veiklos apimtims bendrovės sumokamų mokesčių dalis nuosekliai auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.