Inspektoriams užkliuvo logistų suklastoti dokumentai

Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai išsiaiškino, kad logistikos įmonė „Magnus logistics“ bandė pervežti maisto produktus naudodamasi padirbtais dokumentais. Įmonė gamintojams, kurių produktus turėjo transportuoti, pateikė suklastotą maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (MTSPP).

M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 4:18 PM, atnaujinta May 23, 2017, 9:56 AM

UAB „Magnus logistics“ leidimas pervežti maisto produktus buvo išduotas 2011 m. trims transporto priemonėms, bet įmonės atstovai, suklastoję Panevėžio VMVT viršininko parašą ir spaudą, į padirbtus dokumentus įsirašė daugiau kaip dvidešimties krovininio transporto priemonių numerius.

Suklastotuose dokumentuose nurodyta, kad išvardintos transporto priemonės gali vežti alkoholinius ir nealkoholinius gėrimus, fasuotus ir negreitai gendančius produktus.

„Nesąžiningai dirbantys verslininkai vis labiau įžūlėja. Nustatydavome atvejų, kai dirbama be MTSPP, o dabar leidimai veiklai jau ir klastojami. Tokie faktai patvirtina, kad norint užkirsti kelią dokumentų ir maisto produktų klastojimui, kitai neteisėtai veiklai, būtinos griežtos ir atgrasančios sankcijos pažeidėjams. Atitinkami teisės aktų projektai ir siūlymai jau paruošti. Tikiuosi, kad jų įsiteisėjimo neteks ilgai laukti“, – sako VMVT direktorius Jonas Milius.

Pasak VMVT vadovo, maisto produktų klastojimas turėtų būti pripažintas kriminaliniu nusikaltimu, nes dirbant nesąžiningai, galbūt antisanitarinėmis sąlygomis, parduodant neaiškios kilmės produktus ar maistą vežant netinkamomis transporto priemonėmis ne tik rizikuojama žmonių sveikata, bet ir valstybė patiria finansinių nuostolių.

Tyrimą dėl įmonės „Magnus logistics“ suklastotų dokumentų toliau tęs Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.