Butų nuomos kainos vėl kyla

Gegužės mėnesį, palyginti su balandžiu, skelbimuose siūlomos vidutinės butų nuomos kainos didėjo – Vilniuje pokytis siekia 1 proc., Kaune – apie 5 proc., o Klaipėdoje – apie 3 proc. Kiek šiuo metu kainuoja išsinuomoti būstą, apžvelgiame, remdamiesi Aruodas.lt statistika.

Butų nuomai prieš trejus metus taip pat reikėjo skirti mažesnę sumą nei šiuo metu. Per trejų metų laikotarpį butų nuomos pasiūlos kainos beveik trečdaliu padidėjo Kaune ir Klaipėdoje, Vilniuje pokytis siekia apie 14 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Butų nuomai prieš trejus metus taip pat reikėjo skirti mažesnę sumą nei šiuo metu. Per trejų metų laikotarpį butų nuomos pasiūlos kainos beveik trečdaliu padidėjo Kaune ir Klaipėdoje, Vilniuje pokytis siekia apie 14 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 11:31 AM, atnaujinta May 23, 2017, 4:35 AM

Gegužės mėnesį vidutinė vieno kambario buto nuomos pasiūlos kaina Vilniuje siekė apie 250 Eur/mėn., Kaune – apie 200 Eur/mėn., Klaipėdoje – apie 170 Eur/mėn. Dviejų kambarių butų nuomos kaina buvo apie 400-450 Eur/mėn. Vilniuje, 340 Eur Kaune ir tiek pat Klaipėdoje. Už trijų kambarių butus sostinėje tikėtasi gauti vidutiniškai 550–620 Eur, Kaune – apie 350-420, Klaipėdoje – apie 400-500 Eur/mėn. Pigesnių butų, kurių siūloma nuomos kaina siektų iki 100 ar 150 Eur, pasiūlymų pasitaiko retai.

Vidutinės pasiūlos kainos apskaičiuotos iš lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt publikuotų skelbimų apie butus nuomai, neatsižvelgiant į konkrečius būsto ypatumus – tikslią vietą, įrengimą, statybos metus ar šildymo tipą.

Vertinant, kaip pakito butų nuomos pasiūlos kainos per metus, taip pat pastebimas kainų padidėjimas. Vilniuje pasiūlos kainos gegužę buvo apie 4 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, Kaune didesnės apie 9 proc., Klaipėdoje – 6 proc.

Butų nuomai prieš trejus metus taip pat reikėjo skirti mažesnę sumą nei šiuo metu. Per trejų metų laikotarpį butų nuomos pasiūlos kainos beveik trečdaliu padidėjo Kaune ir Klaipėdoje, Vilniuje pokytis siekia apie 14 proc.

Patys nuomininkai teigia, kad šiuo metu už nuomojamą būstą galėtų mokėti iki 200 arba iki 300 Eur – atitinkamai 25 ir 35 proc. portalo Aruodas.lt apklausoje dalyvavusių respondentų.

Beveik ketvirtadaliui tinkama dar mažesnė kaina – iki 150 Eur. Likusieji nuomai galėtų skirti iki 100 Eur per mėnesį, šiek tiek daugiau nei dešimtadalis – daugiau nei 300 Eur. Aruodas.lt informacija

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?